Film/TV
2

May, Clarkson i Hammond će uskoro najaviti novu zajedničku emisiju

Klix.ba
James May, Jeremy Clarkson i Richard Hammond
James May, Jeremy Clarkson i Richard Hammond
Prema pisanju britanskog The Sunday Timesa, bivši voditelji BBC-jeve automobilističke emisije Top Gear će ponovo raditi zajedno, a uskoro će najaviti svoju novu zajedničku emisiju.

Jeremy Clarkson je potvrdio da će biti voditelj nove automobilističke emisije, kao i da će mu društvo praviti njegovi prijatelji i kolege James May i Richard Hammond. Vjeruje se da će emitovanje te emisije početi prije novog Top Geara, koji će se na TV ekranima naći poslije marta naredne godine.

U izvještaju se navodi da i će James May voditi novi show pod nazivom "Building Cars Live" na BBC-u 2 zajedno sa Kate Humble i Antom Ansteadom. Sastojat će se od dvije epizode od 90 minuta koje će biti prikazane uživo iz MINI-jeve tvornice u Oxfordu. U epizodama će biti demonstrirano kako nastaje jedan automobil.

BBC je navodno pozvao Jeremyja Clarksona da se vrati u Top Gear, ali je on to odbio. Nakon toga je njegov posao dobio Chris Evans.

No, Evans tvrdi da to nije istina i da je Clarkson "rekao 'ne' glasovima u svojoj glavi". BBC je također demantovao da je kontaktirao Clarksona u namjeri da ga vrati na posao.