Pripreme za novu ulogu
0

Matthew McConaughey mora smršaviti da bi bio "diler"

Klix.ba
Matthew McConaughey (Foto: Arhiv/AFP)
Matthew McConaughey (Foto: Arhiv/AFP)
Glumac Matthew McConaughey prolazi kroz drastičan gubitak kilograma zbog priprema za ulogu dilera droge koji boluje od AIDS-a za novi film koji će biti sniman prema istinitoj priči.

McConaughey će glumiti Rona Woodruffa, koji se okrenuo prodaji droge kako bi se lakše borio sa bolešću koju je dobio dok je živio razvratnim životom.

"Izgubio sam oko sedam kilograma. Moram izgubiti još toliko. Sve je to za posao. Snimat ću jedan film u septembru. Ne bih trebao izgledati baš najzdravije kada počne snimanje", rekao je McConaughey.

Na pitanje kako uspjeva toliko smršaviti, glumac je rekao: "To je vrsta duhovnog i mentalnog pročišćenja. Pijem mnogo čaja. Potrebno je malo vremena da se tijelo navikne na činjenicu da se mora hraniti samo sobom i da mu vi nećete dati ništa drugo".

"Kasnih '80-ih u Dallasu Woodruff je bio heteroseksualac, električar, a onda se zarazio HIV-om nakon što je proveo određeno vrijeme sa nekim djevojkama i nakon što je koristio drogu", kazao je McConaughey o liku koji će glumiti.