Film/TV
94

Matt Damon u epskoj avanturi "Veliki kineski zid" u bh. kinima

Klix.ba
Novi film Matta Damona "Veliki kineski zid" (The Great Wall) od 19. januara stiže na velika platna naših kina.

Priliku da pogledate ovaj epski spektakl imat će te u multiplexima Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka i Ekran Zenica, te slijedećim kinima: Kozara Prijedor, Kaleidoskop Tuzla, Andrićgrad Višegrad, Theatre Busovača i Novi Grad Sarajevo.

Oskarovac Matt Damon predvodi najveću borbu ljudskog roda za opstanak u filmu "Veliki kineski zid", studija Legendary i Universal Pictures. Pored njega, značajne uloge u ovom epskom spektaklu tumače Pedro Pascal, Willem Dafoe, Tian Jing, Andy Lau i mnogo drugi.

Kad ratnika, plaćenika (Damon) zatvore u Kineskom zidu, on će otkriti misteriju koja stoji iza jednog od najvećih čuda našeg svijeta. Kad talasi zastrašujućih zvijeri koje namjeravaju da prožderu svijet, opkole masivnu strukturu, njegova potraga za bogatstvom pretvorit će se u putovanje ka herojstvu kad se priključi ogromnoj armiji elitnih ratnika i suoči s nezamislivom i naizgled nezaustavljivom silom.

U režiji jednog od najfascinantnijih vizuelnih stilista našeg doba, Zhanga Yimoua, ova akciona fantazija predstavlja njegovu prvu produkciju na engleskom jeziku i najveći film koji je ikad snimljen u cjelosti u Kini. Da bi stvorio "Veliki kineski zid", Yimou je okupio izvanrednu ekipu koja predstavlja najbolje ljude Istoka i Zapada u jedinstvenoj globalnoj produkciji. Rezultat je spektakl ogromnih razmjera koji se ne smije propustiti.