Zbog drugih obaveza
0

Matt Damon još uvijek ljut što je odbio ulogu u "Avataru"

Klix.ba
Matt Damon (Foto: AFP)
Matt Damon (Foto: AFP)
Američki glumac Matt Damon još uvijek proklinje lošu sreću i činjenicu da je morao odbiti ulogu u najuspješnijem filmu svih vremena - "Avataru".

Damon je bio prvi izbor režisera Jamesa Camerona za ulogu Jakea Sullyja u ovom blockbusteru iz 2009. godine, ali je morao odbiti tu ulogu zbog drugih obaveza.

"Posebno sam želio raditi sa Jamesom Cameronom, još uvijek želim. On je znao da je on glavna zvijezda tog filma i da će ga na kraju svi pogledati. Kada mi je rekao, 'Gledaj, tebi nudim ovu ulogu, ali ako kažeš ne, nisi ni potreban tom filmu', sjećam se da sam prvo pomislio, 'Bože, samo da ne moram odbiti ulogu zbog drugih obaveza, on će napraviti zvijezdu od nekog čovjeka koji će mi kasnije uzimati uloge", rekao je Damon za magazin Playboy.

Ulogu je na kraju dobio australski glumac Sam Worthington.

Damon je također naveo i da žali što je morao odbiti ulogu u filmu "Milk", jer je želio raditi sa Seannom Pennom.

Damon je također otkrio da je bio i prvi izbor za glavnu ulogu u filmu "Brokeback Mountain".

"Upravo sam snimio filmove 'The Talented Mr. Ripley' i 'All The Pretty Horses'. To znači da sam upravo završio snimanje jednog filma o homoseksualcima i jednog filma o kaubojima. Pomislio sam kako bi bilo smiješno da nakon toga snimim i jedan film o homoseksualnim kaubojima. Na kraju je tu ulogu dobio pravi glumac. Heath Ledger je bio nevjerovatan", objasnio je Damon.