Čeka se na potvrdu
0

Matt Damon će režirati svoj prvi film

Sarajevo-x.com
Matt Damon (Foto: Reuters)
Matt Damon (Foto: Reuters)
Matt Damon je već u nekoliko navrata pominjao kako bi želio režirati film. Imajući u vidu da je radio sa najboljim režiserima koji trenutno snimaju, uključujući Stevena Spielberga, Stevena Soderbergha i Clinta Eastwooda, lako je razumjeti zašto je dobio tu želju, prenosi CNN.

Nedostaje samo njegova potvrda da bi bilo zvanično da je riješio upustiti se u režirserske vode zajedno sa kolegom Johnom Krasinskim, navodi Hollywood Reporter. On je radio sa mnogim velikanima Hollywooda i ne iznenađuje njegova želja, a ni u njegovo znanje se ne sumnja.

Krasinski je razvio ideju "A Heartbreaking Work of Staggering Genius" i proširio je sa Daveom Eggersom, a kada su pomenuli ideju Damonu, ovaj je to objeručke prihvatio i riješio da režira svoj prvjenac. Producenti na filmu, pored Damona, bit će i Chris Moore i Krasinski.

Damon je također želio režirati "Father Daughter Time: A Tale of Armed Robbery and Eskimo Kisses", zajedno sa svojom kćerkom, ali iz izvora bliskih glumcu navodi se da će projekt sa Krasinskim biti njegov režiserski početak.