{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matrix novosti širom interneta

9.5.2003. u 18:55
0
0
Matrix novosti širom interneta
0
Matrix novosti širom interneta
Na webu se između ostalog pojavilo i devet novih isječaka iz filma, koji imaju ukupno trajanje od otprilike deset minuta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Countingdown.com je jučer postavio ekskluzivne isječke sa najočekivanijeg filma godine, Matrix Reloaded. Ukoliko jednostavno ne želite čekati, i pokvariti si ukupno 10 minuta ovog nastavka, kliknite ovdje.
Od ostalih Matrix vijesti, koje u zadnje vrijeme bombarduju web, treba izdvojiti intervju sa majstorima zaduženim za vizuelne efekte u Reloadedu, koji su imali ukupni budžet samo za efekte od otprilike 100 miliona dolara. "Bullet time" efekat je bio prizor koji je imao veliki utjecaj na svijet filma, a ti rijetki trenuci kino magije su postali dio pop-kulture. Već su dobili Oscara za prvi film, a potrudili su se da efekte u novom filmu dignu do još neviđenog nivoa, te napraviti dosad neviđene, i još kompleksnije scene. Veoma zanimljiv CNN-ov intervju sa supervizorom za produkciju specijalnih efekata Johnom Gaetom možete pročitati ovdje.
Treba također navesti da je oficijelni Matrix website postavio linkove na Quicktime verziju spota P.O.D. - "Sleeping Awake", koja se nalazi na soundtracku filma. Također je postavljena i lista bendova koji se pojavljuju na soundtracku, te linkovi na samplove njihovih pjesama.

Matrix Reloaded premijeru u Sarajevu ima 22. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: