{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matrix novosti širom interneta

Klix.ba
9.5.2003. u 18:55
0
0
Matrix novosti širom interneta
0
Matrix novosti širom interneta
Na webu se između ostalog pojavilo i devet novih isječaka iz filma, koji imaju ukupno trajanje od otprilike deset minuta.
Countingdown.com je jučer postavio ekskluzivne isječke sa najočekivanijeg filma godine, Matrix Reloaded. Ukoliko jednostavno ne želite čekati, i pokvariti si ukupno 10 minuta ovog nastavka, kliknite ovdje.
Od ostalih Matrix vijesti, koje u zadnje vrijeme bombarduju web, treba izdvojiti intervju sa majstorima zaduženim za vizuelne efekte u Reloadedu, koji su imali ukupni budžet samo za efekte od otprilike 100 miliona dolara. "Bullet time" efekat je bio prizor koji je imao veliki utjecaj na svijet filma, a ti rijetki trenuci kino magije su postali dio pop-kulture. Već su dobili Oscara za prvi film, a potrudili su se da efekte u novom filmu dignu do još neviđenog nivoa, te napraviti dosad neviđene, i još kompleksnije scene. Veoma zanimljiv CNN-ov intervju sa supervizorom za produkciju specijalnih efekata Johnom Gaetom možete pročitati ovdje.
Treba također navesti da je oficijelni Matrix website postavio linkove na Quicktime verziju spota P.O.D. - "Sleeping Awake", koja se nalazi na soundtracku filma. Također je postavljena i lista bendova koji se pojavljuju na soundtracku, te linkovi na samplove njihovih pjesama.

Matrix Reloaded premijeru u Sarajevu ima 22. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: