Zlatni sponzor
1

Mastercard i Sarajevo Film Festival slave petu godinu partnerstva

E. LJ.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Mastercard i Sarajevo Film Festival najavili su produžetak saradnje i ovo će biti peta godina zaredom kako je Mastercard zlatni sponzor jednog od najznačajnijih evropskih filmskih festivala.

Tokom posljednje četiri godine, Mastercard je pripremao brojna iznenađenja posjetiocima festivala. Ove godine, pored iznenađenja, Mastercard je želio da uključi partnere u događaj, kao i da započne razgovor o tome kako gledati svijet drugim očima i koliko je značajan uticaj kina na naše živote.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

“Značaj ovog događaja ga čini savršenim parom našoj viziji pružanja neprocjenjivih iskustava našim klijentima u Bosni i Hercegovini i šire. Radimo na poboljšavanju iskustava – od bržih, lakših i sigurnijih plaćanja do uvođenja inovacija u poslovanje i poklanjanja jedinstvenih iznenađenja vlasnicima kartica. Ponosni smo što smo sponzori Sarajevo Film Festivala, kao najvećeg i najznačajnijeg regionalnog filmskog događaja, petu godinu za redom. Mi u Mastercardu vjerujemo da su iskustva najbitnija i posvećeni smo pružanju jedinstvene prilike našim klijentima širom svijeta,“ rekao je Amir Trokić, Account manager za Bosnu i Hercegovinu u kompaniji Mastercard, te izrazio svoje zadovoljstvo sa ovom produženom saradnjom.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, je rekao da je zadovoljstvo imati podršku jednog globalnog brenda kakav je Mastercard.

"Pravo je zadovoljstvo biti na mapi svjetski poznatih festivala kao što su Cannes, Venecija ili Berlinale koje također podržava Mastercard, kompanija koja ulaže u film, razumije važnost naših napora i doprinosi poboljšanju kvalitete Sarajevo Film Festivala kao značajnog kulturnog i društvenog događaja u regiji", rekao je Purivatra.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Na događaju za medije na kojem je najavljen nastavak partnerstva Mastercarda i Sarajevo Film Festivala, novinari su imali priliku da dožive jedinstveno iskustvo konferencije za štampu sa Damirom Šehanovićem kao moderatorom. U ugodnoj atmosferi kafea Meeting Point predstavljeno je 25 godina Sarajevo Film Festivala, kao i 5 godina Mastercardove podrške te su najavljene ovogodišnje aktivnosti.

  1. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. augusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.