O sudbini prijatelja
2

Marko Puljiz i Andrija Dabanović snimili sitcom o običnim ljudima koji su "van dometa"

Klix.ba
Sarajlija Marko Puljiz udružio je snage s Crnogorcem Andrijom Dabanovićem i snimio seriju "Van dometa" koja se emituje na RTCG2.

Ideja o ovom sitcomu nastala je prije tri godine kada su Marko i Andrija išli na nastup u Club Monument i propustili jutarnji autobus za Sarajevo.

"Krenula je priča 'Šta ćemo sad!?'. Smijali smo se kako omladina stalno nešto kuka i postavlja to pitanje i kako samo hoćemo da se pokrenemo evo mi obični amateri možemo da uradimo nešto veliko. Nisam siguran ko je prvi došao na kafu - Bosko Puric Photography koji je tu s nama od prvog dana ili Djuro Franeta koji živi blizu pa nam se pridružio. Elem obojici smo objasnili ideju. Samo smo im rekli da želimo da snimamo seriju. Nismo znali kako se snima, nismo znali kako se glumi, kako se piše scenario, ne znamo ni sad ali to nas nije sekiralo. Pristali su, ni danas ne znam zašto", rekao je Puljiz.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tada su, nastavlja, imali samo ime sitcoma - "Van dometa".

"Mi to i jesmo u sabraćajnom, zračnom, kulturnom smislu daleko od svih velikih centara dešavanja. Od dva pilota koja nisu obećavala do profesionalne produkcije došli smo pogonjeni suvim entuzijazmom, nepokolebljivim optimizmom i nepoznavanjem elementarnog svega. Dugo smo čekali ovu premijeru i boljela nas je svaka dobronamjerna znatiželja.je napokon. Zahvaljujući ovom projektu imali smo čast da upoznamo mnoge sjajne profesionalce čija je nesebična pomoć bila od velike koristi", rekao je.

Serija "Van dometa" prati sudbine tri prijatelja (Slobo, Blagi i Đuro) koji na nelegalno postavljenom štandu organske hrane u kvartu pokušavaju zaraditi novac u potrazi za boljim životom. Međutim, kako se radnja odvija shvatamo da sva tri lika zapravo vode život koji im je ponuđen - vrlo strasno, životno, radosno, "van dometa" od društva koje im nameće razne trendove i arhetipove sadašnjosti.