U filmu "Nedelja"
32

Marko Janketić će glumiti rođaka Džeja Ramadanovskog za kojeg se vjeruje da su ga ubili Arkanovci

I. S.
Foto: Nova.rs/Nemanja Jovanović
Foto: Nova.rs/Nemanja Jovanović
Marko Janketić će u filmu "Nedelja" tumačiti lik Ise Lera Džambe, rođaka Džeja Ramadanovskog, kojeg su navodno ubili Arkanovci.

Zbog uloge će ošitati kosu. Džej i Isa su bili bliski pa će tako Marko i Husein Alijević Husa (koji glumi Džeja) imati mnogo zajedničkih scena.

Isa je kao maloljetnik bio u zatvoru zbog džeparenja. Zbog otimanja novčanika i tuče na autobuskoj stanici u Beogradu je 1976. godine bio u Centralnom zatvoru.

Iso Lero Džamba (Foto: Facebook)
Iso Lero Džamba (Foto: Facebook)

Okolnosti koje su prethodile njegovom nestanku i smrti još uvijek nisu razjašnjenje. Prema priči koja kruži Srbijom, Isa je 23. septembra 1992. godine došao pripit u kockarnicu u zgradi Beograđanka, čiji je vlasnik bio Željko Ražnatović Arkan.

Navodno se već na izlazu iz lifta sukobio s Arkanovim obezbjeđenjem zato što nije želio platiti ulaznicu. Nakon kraće prepirke pljunuo je Arkanovu sliku nakon čega ga je obezbjeđenje pretuklo i odvezlo u nepoznatom pravcu. Više nikada nije viđen.

Isina supruga Snežana Lero je tužila četvoricu Arkanovih zaštitara. Vukašin Vule Gojak, koji je bio šef obezbjeđenja u Beograđanki, tvrdi da Arkanovci nemaju ništa s njegovim nestankom.