{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Mamma Mia' najgledaniji film u 15 zemalja

S
Sarajevo-x.com
17.12.2008. u 19:29
0
0
'Mamma Mia' najgledaniji film u 15 zemalja
0
'Mamma Mia' najgledaniji film u 15 zemalja
Film 'Mamma Mia' koji je snimljen za 28 miliona dosad je na svjetskim kino blagajnama zaradio preko 571 milion američkih dolara, a u britanskim kinima je postao najgledaniji film kino dvorana u posljednjih 40 godina, prenosi u srijedu Daily Telegraph.
Film 'Mamma Mia' srušio je rekorde koji već godinama drži film 'Titanic', a dosad je uveliko premašio sva očekivanja producenata, glumaca i ostale ekipe koja je radila na filmu.

Velika Britanija je petnaesta u nizu zemalja u kojoj je film 'Mamma Mia' postao najgledaniji film u 2008. godini, uključujući Austriju, Njemačku, Holandiju, Novi Zeland, Grčku, Mađarsku, Norvešku, Portugal, Južnu Afriku, Španiju, Švicarsku, Kipar, Island, Sloveniju i Švedsku.

Također, DVD ovog filma je u prvom danu prodan u 1,7 miliona primjeraka čime je odmah prestigao 'Titanic' iz 1998. koji se prodao u 1,2 miliona primjerka u istom vremenskom roku.

Film 'Mamma Mia' je adaptacija istoimenog mjuzikla s West Enda inspiriranog hitovima planetarno popularne grupe 'ABBA', a u glavnim ulogama nalaze se veteranka Meryl Streep i Pierce Brosnan, te ništa manje odlični Colin Firth i mlada Amanda Seyfried.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: