Sjećate li ga se?
27

Mališana iz filma "Lažljivac" danas bi rijetki prepoznali, a odustao je i od glume

I. B.
Dječija zvijezda osvojila je ulogom u filmu sa Jim Carreyjem(Foto: IMDB)
Dječija zvijezda osvojila je ulogom u filmu sa Jim Carreyjem(Foto: IMDB)
Osmogodišnji Justin Cooper osvojio je srca gledatelja diljem svijeta pojavivši se u filmu "Lažljivac" zajedno sa komičarom Jimom Carreyjem. Danas, Justin je odrastao muškarac, a njegov život otišao je u skroz drugom pravcu od glume.

Justin je u spomenutom filmu utjelovio mališana Maxa Reeda, a scenom kada je za rođendan poželio da njegov otac advokat ne izrekne više niti jednu laž, nije promijenio samo njegovu sudbinu, nego i osvojio srca brojnih gledatelja.

Danas, ovaj dječak je odrastao muškarac i ima 33 godine, a posljednju ulogu ostvario je u filmu "The Practice" iz 2003. godine. Svijet glume odlučio je zamijeniti nečim drugim, a rijetko ko da bi prepoznao dječaka čija je želja naglavačke okrenula život jednog oca.

Justin danas izgleda potpuno drugačije (Foto: Twitter)
Justin danas izgleda potpuno drugačije (Foto: Twitter)

Justin danas nosi nešto kraću frizuru i naočale, a totalno je opsjednut sportom. Na njegovim društvenim mrežama svakodnevno se mogu naći objave iz svijeta sporta, a radi i kao izvršni producent radija FoxSports. Njegov glas možemo čuti i u radijskim emisijama poput "The Ben Malle Show" i "Outkick the Coverage".

Jedna od rijetkih Justinovih fotki iz 2019. (Foto: Twitter)
Jedna od rijetkih Justinovih fotki iz 2019. (Foto: Twitter)

Kao dječak ostvario je mnoge uloge, a među njima su i "Vragolasti Dennis", "Puna kuća", "Opća bolnica", "Dječak upoznaje svijet" i druge.

Ipak, film "Lažljivac" donio mu je najveću slavu, a isti je Jimu Carreyju donio nominaciju za Zlatni globus te svojevremeno bio imenovan na AFI listi za 100 najboljih američkih komedija svih vremena.