Nagrađivana voditeljica
160

Maja Miralem: U novoj godini uz parolu "Više, jače, bolje"

A. P.
Maja Miralem (Foto: BHRT)
Maja Miralem (Foto: BHRT)
Maja Miralem, urednica zabavno-revijalnog programa BHT1, u protekloj godini suočila se sa novim poslovnim obavezama i odgovornostima, a njen rad krunisan je nagradom "TV ličnost godine".
U razgovoru za Klix.ba dotakla se i saobraćajne nesreće koju je doživjela krajem godine koja je uzdrmala i nakon koje je, kako kaže, shvatila koliko je život dragocjen i kako ne smijemo zaboraviti šta je važno u njemu.

"Bila sam ljuta zbog sistema koji samo nekoliko sati ili eventualno dan nakon što pojedinac umalo ubije nekoliko ljudi takve pojedince pušta da i dalje haraju cestama. O tome ću uvijek glasno govoriti jer živimo u zemlji u kojoj te 'vile nosaju' svaki put kad sjedneš za volan i iako si savjestan vozač, tvoj život najmanje ovisi o tebi. Za mene je to nedopustiva spoznaja", kaže nam Maja priznajući da je ovaj udes na nju ostavio i fizičke i psihičke tragove, iako nasreću niko nije teže povrijeđen.

Ipak, ovaj slučaj na neki način joj je bio i podsjetnik da je najvažnije da je njena porodica na okupu, da su živi i zdravi, a sebi je obećala da će u 2020. drugačije posložiti prioritete.

Maja Miralem (Foto: BHRT)
Maja Miralem (Foto: BHRT)

"U moru svakodnevnih obaveza nisam ni stigla uživati u nekim lijepim trenucima, za čim već sada žalim. Jer, nažalost, svakodnevno čujemo toliko loših vijesti da ove lijepe zaista treba cijeniti i slaviti", izjavila je.

Maja je voditeljica bez koje je teško zamisliti velike TV projekte, a krajem prošle godine dobila je priznanje za TV ličnost godine.

"Ova nagrada mi mnogo laska, pogotovo što dolazi od Ladies In, zajednice vrlo uspješnih žena i pogotovo što je to prva nagrada za ovih 18 godina koliko radim na televiziji. Svako priznanje godi, ali i obavezuje da se trudim biti još bolja u svom poslu koji očito neko cijeni", poručila je naša sagovornica.

Dugogodišnja urednica i voditeljica poznate emisije "Konačno petak!" u proljeće 2019. godine morala je nastaviti rad bez dugogodišnjeg kolege Dejana Kukrića, koji je napustio BHT1, a ubrzo potom i našu zemlju.

Maja Miralem (Foto: BHRT)
Maja Miralem (Foto: BHRT)

"Iako je kolega Kukrić otišao sa BHRT-a, emisija se nastavila po svom uobičajenom ritmu. Prema sugestijama i uz povjerenje menadžmenta i mojih nadređenih, emisiju sam nastavila uređivati i voditi sama, ali mi se u uređivačko-producentskom timu pridružila dugogodišnja kolegica Sabina B. Zečević, od koje sam svojevremeno jako puno naučila, tako da mi je upravo Sabinino iskustvo i prisustvo u redakciji uveliko pomoglo da emisiju održimo na visokom nivou sa još boljim rezultatima gledanosti", istakla je Maja i naglasila da su u tom uspjehu neizostavni angažmani njenih kolega Muhameda Mizića, Lejle Durmo, producenta Zlatomira Bana, reditelja Igora Jovanovića i realizatora Sanina Vile, ali i montažera Mensura Ibrahimovića i Zlatka Marjanovića.

"Dobili smo ispomoć u vidu novih, mladih kolega koji su svoju praksu nastavili upravo u našem programu. Učimo jedni od drugih svakodnevno, razmjenjujemo iskustva, trudimo se da našoj, nakon 12 sezona već izgrađenoj publici, pružimo najbolje", poručuje Maja priznajući da je obim posla veći, ali da uz odabranu ekipu ništa nije teško i da je u 2020. godinu ušla uz parolu "Više, jače, bolje" i uz želje za više rada, a manje sujete.