{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maja Knezović Lasić: 11. MOFF prolazi dobro, ali narednih godina idemo u toplije dane

21.11.2017. u 15:41
0
14
Maja Knezović Lasić: 11. MOFF prolazi dobro, ali narednih godina idemo u toplije dane
0
Maja Knezović Lasić: 11. MOFF prolazi dobro, ali narednih godina idemo u toplije dane
Maja Knezović Lasić (Foto: Klix.ba)
Jedanaesti Mostar Film Festival, tradicionalna manifestacija koja grad na Neretvi na nekoliko dana pretvori u filmski centar regije, završava sutra.
Publika je od 16. novembra mogla pogledati 40 filmova iz 20 zemalja, a sutra će se znati i imena pobjednika.

Dan prije zatvaranja festivala razgovarali smo s umjetničkom direktoricom Mostar Film Festivala, Majom Knezović Lasić, koja ne krije zadovoljstvo urađenim poslom.

"Festival je još u toku, još ima dosta toga za vidjeti, ali već možemo reći da smo zadovoljni našim programom. Posjećenost projekcija je dobra, mogla bi biti i bolja, ali nadamo se da će ovo biti dobar korak ka novim festivalima. Kako se razvija festival, tako će se razvijati i njegova publika. Ne sumnjamo da će nam povjerovati da radimo dobar posao i nudimo odlične sadržaje. Sigurna sam da će festival jednog dana biti još i veći", kazala nam je Knezović Lasić.

Organizatori planiraju za naredne godine festival pomjeriti u toplija vremena, kaže nam njegova umjetnička direktorica, grad je ljepši u toplija vremena, diše puniji plućima, nego u kasne jeseni kako je sada.

"Želimo da se naša publika, kao i brojni gosti osjećaju ljepše. Želje su da jednog dana festival bude i na otvorenom, to su dugoročni planovi. I na ovom festivalu atmosfera je zaista dobra, osjeti se srdačnost nas Hercegovaca i ljubav cijelog organizacijskog tima u kojoj nastaje ova kulturna manifestacija", najavila nam je šta to možemo očekivati u narednim godinama.

Teatarsko i filmsko udruženje Oktavijan, koje stoji iza Mostar Film Festivala, bilježi još dobrih vijesti, najavljuje se rad na novom filmu, koji će se jednim dijelom snimati u Hercegovini.

"Ima dosta lijepih stvari koje se dešavaju u našoj zemlji, koja je po nekima turobna. Mi se nadamo da donosimo neke drugačije priče, neko novo svjetlo u kulturi. Festival stasaje u kulturnu manifestaciju koje se neće stidjeti Bosna i Hercegovina, kao ni jedan naš sugrađanin", kaže nam naša sagovornica.

Umjetnička direktorica nam je otkrila i da je na nju od svih filmova najbolji dojam ostavio film Elmira Jukića "Žaba", koji će zbog interesa publike biti dva puta prikazan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: