{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maja Knezović Lasić: 11. MOFF prolazi dobro, ali narednih godina idemo u toplije dane

21.11.2017. u 15:41
0
14
Maja Knezović Lasić: 11. MOFF prolazi dobro, ali narednih godina idemo u toplije dane
0
Maja Knezović Lasić: 11. MOFF prolazi dobro, ali narednih godina idemo u toplije dane
Maja Knezović Lasić (Foto: Klix.ba)
Jedanaesti Mostar Film Festival, tradicionalna manifestacija koja grad na Neretvi na nekoliko dana pretvori u filmski centar regije, završava sutra.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Publika je od 16. novembra mogla pogledati 40 filmova iz 20 zemalja, a sutra će se znati i imena pobjednika.

Dan prije zatvaranja festivala razgovarali smo s umjetničkom direktoricom Mostar Film Festivala, Majom Knezović Lasić, koja ne krije zadovoljstvo urađenim poslom.

"Festival je još u toku, još ima dosta toga za vidjeti, ali već možemo reći da smo zadovoljni našim programom. Posjećenost projekcija je dobra, mogla bi biti i bolja, ali nadamo se da će ovo biti dobar korak ka novim festivalima. Kako se razvija festival, tako će se razvijati i njegova publika. Ne sumnjamo da će nam povjerovati da radimo dobar posao i nudimo odlične sadržaje. Sigurna sam da će festival jednog dana biti još i veći", kazala nam je Knezović Lasić.

Organizatori planiraju za naredne godine festival pomjeriti u toplija vremena, kaže nam njegova umjetnička direktorica, grad je ljepši u toplija vremena, diše puniji plućima, nego u kasne jeseni kako je sada.

"Želimo da se naša publika, kao i brojni gosti osjećaju ljepše. Želje su da jednog dana festival bude i na otvorenom, to su dugoročni planovi. I na ovom festivalu atmosfera je zaista dobra, osjeti se srdačnost nas Hercegovaca i ljubav cijelog organizacijskog tima u kojoj nastaje ova kulturna manifestacija", najavila nam je šta to možemo očekivati u narednim godinama.

Teatarsko i filmsko udruženje Oktavijan, koje stoji iza Mostar Film Festivala, bilježi još dobrih vijesti, najavljuje se rad na novom filmu, koji će se jednim dijelom snimati u Hercegovini.

"Ima dosta lijepih stvari koje se dešavaju u našoj zemlji, koja je po nekima turobna. Mi se nadamo da donosimo neke drugačije priče, neko novo svjetlo u kulturi. Festival stasaje u kulturnu manifestaciju koje se neće stidjeti Bosna i Hercegovina, kao ni jedan naš sugrađanin", kaže nam naša sagovornica.

Umjetnička direktorica nam je otkrila i da je na nju od svih filmova najbolji dojam ostavio film Elmira Jukića "Žaba", koji će zbog interesa publike biti dva puta prikazan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: