Film/TV
11

"Madagaskar 3" i "Sjene tame" u multiplexu Ekran

Klix.ba
Na program multiplexa Ekran Zenica od četvrtka stižu animirani film "Madagascar 3: Europe's Most Wanted", koji je proteklog vikenda čvrsto zasjeo na prvo mjesto američkog box officea, sa zaradom od 60 miliona dolara, i fantazijska komedija Tima Burotona "Dark Shadows" sa Johnnyjem Deppom u naslovnoj ulozi.

U trećem nastavku milijarderske franšize "Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi", Alex, Marti, Gloria i Melman su odlučni u namjeri da se vrate u zoološki vrt u Central parku u New Yorku. Po povratku iz Afrike, skrenuli su s puta i izronili u Evropi, gdje su se dali u potjeru za pingvinima i čimpanzama, koji su uspjeli obiti banku kasina u Monte Karlu.

Ubrzo će životinje otkriti nepopustljiva francuska policajka iz životinjske kontrole, kapetanica Chantel Dubois, koja ne voli da joj životinje iz zoološkog vrta jurcaju po gradu, a ujedno je uzbuđuje i ideja da će uloviti svog prvog lava! Životinje iz zoo vrta će naći savršenu masku u vidu putujućeg cirkusa, koji će odlučiti izmijeniti iz korijena. Otkrit će nekoliko novih talenata i pokušati stići do New Yorka u jednom komadu. Sinhronizovano u 3D-u

Termini projekcija svaki dan od 14:00, 16:00 i 18:00 sati. Subotom i nedjeljom dodatni termini od 10:30 i 12:15 sati.

Na program multiplexa Ekran od 14. juna stiže i najnovija fantazijska komedija "Sjene tame" (Dark Shadows). Riječ je o filmskoj adaptaciji kultne TV serije sa početka '70-ih godina prošlog stoljeća, koja je prvi put na male ekrane, kroz avanture vampira Barnabasa Collinsa, donijela sva poznata filmska čudovišta i osvojila gledaoce širom svijeta, i novom zajedničkom projektu velikog holivudskog dvojca, koji čine reditelj Tim Burton i glumac Johnny Depp.

Termini projekcija svaki dan od 16:30, 18:30 i 20:30 sati. Subotom i nedjeljom dodatni termini od 13:00 sati.