Film/TV
1

"Madagaskar 3" i "Prijatelji" predvode repertoar Cinema Cityja

Klix.ba
U špicu sezone multiplexa Cinema City najmlađi gledatelji i njihovi roditelji konačno će dobiti novu dozu vrhunske zabave sa premijerom animiranog blockbustera "Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi", dok pripadnice ljepšeg spola očekuje nastavak mjeseca ženskih filmova otvaranjem komedije "Prijatelji".

Program Cinema Cityja od 14. juna, osim 3D SF spektakla Ridleyja Scotta "Prometej", koji je proteklog vikenda otvoren na američkim kinoblagajnama sa zaradom od 50 miliona dolara, predvodi film koji mu je oduzeo prvo mjesto na top-listi, nastavak animiranog blockbuster serijala "Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi".

Urnebesni serijal o grupi životinja koje pobjegnu iz zoološkog vrta u New Yorku i prolaze niz nezaboravnih avantura na raznim stranama svijeta, počeo je 2005. godine originalnim filmom, koji je oduševio kritiku i publiku te ostvario ukupnu zaradu od gotovo 240 miliona dolara. Nastavak serijala "Madagaskar 2: Bijeg u Afriku" 2008. godine samo je u američkim kinima inkasirao gotovo 180 miliona dolara i dodatno proširio popularnost omiljenih životinjskih likova pa su mališani širom svijeta sa velikim nestrpljenjem dočekali novi nastavak "Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi", koji je, zahvaljujući sjajnim kritikama i reakcijama publike, proteklog vikenda osvojio prvo mjesto na američkoj i svjetskoj top -listi sa ukupnom zaradom od 135,9 miliona dolara.

Pod palicom istog rediteljskog dvojca, Erica Darnella i Toma McGratha, glasove glavnim likovima ponovo posuđuju veliki holivudski komičari Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith i Sasha Baron Cohen, dok ovaj put najveće novopridošlice čine oskarovka Frances McDormand te veteran komedije Martin Short.

Lav Alex, zebra Marty, nilski konj Gloria i žirafa Melman odlučni su u namjeri da se vrate u svoj voljeni New York, dok su kralj Julien, Maurice i pingvini spremni da se s njima upuste u avanturu. Sada će ih put dovesti do Azurne obale i Monte Karla, gdje će naći savršenu masku: putujući cirkus, koji će prilagoditi madagaskarskom stilu... Zbog zaista velikog interesa svih generacija gledatelja za ovaj animirani blockbuster, "Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi" će se u multiplexu Cinema City istovremeno prikazivati u 3D sinhronizovanoj verziji, u kojoj su glasove glavnim karakterima posudili sjajni glumci regije Ivan Jevtović, Dubravko Jovanović i Katarina Žutić, pa ga tako ravnopravno mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji, te u originalnoj titlovanoj verziji.

Cinema City je u saradnji sa distributerom Ekran pripremio i iznenađenje za gledatelje u prvom vikendu prikazivanja pa će tako svaki 50. posjetitelj na poklon dobiti narukvicu ili silikonski sat sa temom filma. Pored toga, u prvom vikendu prikazivanja, 16. i 17. juna, najmlađe će obradovati i Nesquick promocijom proizvoda i zabavom uz maskotu Nesquick Quiky.

Sa druge strane, za pripadnice ljepšeg spola, Cinema City od 14. juna nastavlja održavanje mjeseca ženskih filmova za vrijeme trajanja Evropskog prvenstva u nogometu, novom komedijom "Prijatelji" (Friends With Kids). U pitanju je prvo rediteljsko ostvarenje poznate američke TV zvijezde Jennifer Westfeldt, proslavljene ulogama u serijama "Privatna praksa" i "24", u kojem daje svoj pogled na muško-ženske odnose, uz roditeljstvo, u sjajnoj komediji u kojoj, osim nje, u naslovnim ulogama gledamo Adama Scotta, zvijezde prošlogodišnjeg blockbustera "Djeveruše" Kristen Wigg i Mayu Rudolph, zgodnog Johna Hamma, glavnog protagonistu hit TV Serije "Momci sa Medisona" i prelijepu Megan Fox, zvijezdu blockbuster serijala "Transformers".

Westfeldt i Scott u filmu koji je dobio sjajne kritike igraju Julie i Jasona, slobodne 30-godišnjake sa Manhattana, koji nakon godina posmatranja parova sa djecom, odlučuju zajedno napraviti dijete bez romantičnog vezivanja, ali stvari će, kao i obično, krenuti potpuno drugačijw i njihov život okrenuti naglavačke...

Već naredne filmske sedmice, od 21. juna, repertoar Cinema Cityja će biti bogatiji za dva nova filmska naslova. Prvi od njih je visokoprofilna filmska ekranizacija hit mjuzikla "Rock zauvijek" (Rock of Ages), u kojoj, između ostalih, u naslovnim ulogama gledamo Aleca Baldwina, dobitnicu Oscara za "Chicago" Catherine Zeta-Jones te velikog Toma Cruisea. Naredne sedmice Cinema City oživljava svoj program Art House početkom prikazivanja trilera "Lovci na glave" (Headhunters), najgledanijeg norveškog filma svih vremena, snimljenog prema istoimenom bestseller romanu Joa Nesbøa.

Cinema City podsjeća sve gledatelje da je za sve projekcije programa Art House i dalje jedistvena cijena ulaznica od 4 KM.

Cinema City još jednom podsjeća na ponudu Family Day svake srijede, u kojoj, uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije, porodica može dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City, svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona 033 567 288.