Film/TV
0

"Madagascar 2" u domaćim kinima

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dugo očekivani nastavak animiranog filma "Madagascar", pod nazivom "Escape to Africa", za koji su mnogi kritičari istakli da je zanimljiviji od svog prethodnika, stigao je u sarajevska kina.

U drugom dijelu filma Aleks, Marti, Melman, Glorija, kralj Džulijen, Moris, pingvini i šimpanze odlučili su da odu sa Madagaskara i vrate se u svoj udobni gradski život u zoološkom vrtu. Kako bi napustili daleko ostrvo, ovi Njujorčani su skovali sulud plan, koji im možda i pođe za rukom. Vojnom preciznošću, pingvini su, u neku ruku, popravili stari srušeni avion, ali ova čudnovata družina je vazduhu ostala tek toliko da stigne do prostrane ravnice divlje Afrike, gdje su prvi put upoznali pripadnike svoje vrste. Afrika se čini kao divno mjesto, ali da li je bolja od njihovog doma u Central Parku?

"Madagascar 2" u režiji Erica Darnella pogledajte u kinu Apolo od 11. decembra u terminima od 18 i 20 sati i u kinu Meeting Point danima vikenda od 12 sati.

Glasove animiranim junacima jednog od najzanimljivijih filmova godine posudili su Ben Stiller, Jada Pinkett Smith, Chris Rock, Sascha Baron Cohen te David Schwimmer.