Film/TV
0

Los Angeles: Meryl Streep dobila nagradu za životno djelo

NINA
Američka glumica Meryl Streep dobila je nagradu za životno djelo od Američkog instituta za film na svečanosti na kojoj su prisustvovale mnoge zvijezde poput Goldie Hawn i Jack Nicholson, Roberta Redforda, Roberta De Nira, Mikea Nicholsa i drugih, javila je agencija DPA.

Tom nagradom Meryl Streep pridružila se podužoj listi nagrađenih za životno djelo, koja se dodjeljuje u američkom svijetu kinematografije, a na kojoj su između ostalih nalaze i Eastwood, De Niro, Tom Hanks, Barbara Streisand, Harrison Ford, Dustin Hoffman, Steven Spielberg, Jack Nicholson, Elizabeth Taylor i Sidney Poitier.

Inače, ta pedesetčetverogodišnja glumica drži rekord s najviše nominacija za Oscara, i to 13 od kojih je uspjela osvojiti dva: 1979. za sporednu žensku ulogu u filmu "Kramer vs. Kramer" i 1982. za glavnu žensku ulogu u filmu "Sophie's Choice".

Meryl Streep uskoro ćemo vidjeti u filmu "The Manchurian Candidate" i filmskoj ekranizaciji popularne dječje knjige "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events."