Film/TV
0

"Lornina ćutnja" od ponedjeljka u Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
Tropik film i video u saradnji sa evropskim fondom za razvoj kinematografije Eurimages organizuje početak distribucije filma "Lornina ćutnja". Sarajevska publika će film moći pogledati od ponedjeljka, 28. septembra, u kinu Meeting Point.

Po završetku prve projekcije u ponedjeljak (20 sati) bit će upriličen razgovor sa Albanom Ukajem jednim od glavnih protagonista filma.

Film će se prikazivati svaki radni dan u terminima od 18 i 20 sati.

Dvostruki dobitnici Zlatne palme, belgijski reditelji Jean Pier Dardenne i Luc Dardenne još jednom se bave imigracijom u rodnoj Belgiji. Oni kroz krimi dramu prate mladu Albanku Lornu koja sa svojim dečkom planira da otvori snack-bar koji bi joj osigurao bolju budućnost. Međutim, njen poznanik, lokalni mafijaš Fabio, ima sasvim drugačije planove. On organizuje Lorninu lažnu udaju za Claudyija kako bi dobila belgijsko državljanstvo. Beskrupulozni kriminalac namjerava da ubije Claudyija kako bi Lorna zatim postala supruga bogatog ruskog mafijaša koji je spreman da plati pravo bogatstvo kako bi se i sam domogao EU državljanstva.

Uhvaćena u mrežu ljudi koji ne prezaju ni od čega, Lorna samo ćutanjem može da spasi svoj, ali i žrtvuje život nedužnog čovjeka... Da li će Lorna uspjeti da drži jezik za zubima pogledajte od 28. septembra u kinu Meeting Point.