{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Locarno: Zlatni leopard japanskom filmu

F
12.8.2007. u 18:00
0
0
Locarno: Zlatni leopard japanskom filmu
0
Locarno: Zlatni leopard japanskom filmu
Japanski film "Ai No Yokan" (The Rebirth) osvojio je glavnu nagradu na 60. međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu. Tema pobjedničkog filma koji je režirao Masahiro Kobayashi je neobična ljubavna priča između majke čije je dijete ubojica i oca ubijene žrtve.
Nagradu za najboljeg glumca podijelit će Francuz Michel Piccoli i Talijan Michele Venitucci, a najboljom glumicom proglašena je španska glumica Marian Alvares.

Piccoli je nagradu zaslužio za odlično odglumljenu ulogu muškarca na samrti u filmu "Sous les Toits de Paris", a Talijan Venitucci za ulogu u filmu "Fuori dalle Corde" o ilegalnom boksu, prenijele su agencije.

Švicarska glumica Irene Jacobs, članica žirija, izjavila je kako je 81-godišnji Piccoli bio očiti izbor za glavnog glumca, no nagrada je podijeljena jer je šesteročlani žiri odlučio da treba dati podršku mladim talentima. Poznato je da festival u Locarnu jednako tretira male kinematografije i nezavisne produkcije velikih zemalja.

Nagradu publike dobila je britanska komedija "Death at a Funeral" u kojoj glume Matthew Macfadyen i Keeley Hawes, koji su par i u privatnom životu. Zanimljivo je da su u ovoj kategoriji glasači stanovnici Locarna koji su već u prošlosti proročanski nagrađivali filmove koji su kasnije bili nominirani i za Oscara.

Britanski glumac sir Anthony Hopkins osvojio je nagradu za režiju "Slipstreama" u kojem igra i glavnu ulogu.

Nagrada za najbolji scenarij pripala je Francuzu Philippeu Ramosu za "Kapetana Ahaba", slobodnu adaptaciju poznatog romana "Moby Dick".

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: