Cinema City
0

VIDEO / "Ljubavni jackpot" i "Alvin i vjeverice 2" od 28. januara

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Ljubavni džekpot"
Scena iz filma "Ljubavni džekpot"
Nakon još jednog sjajnog vikenda u kojem je projekcije aktuelnih filmskih naslova, na čelu sa akcionim spektaklom "Knjiga iskupljenja", mjuziklom "Devet" te nepobjedivim remek djelom Jamesa Cameronea "Avatar", posjetilo preko 7.000 ljubitelja filma, Cinema City za narednu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje dva nova filmska hita.

Od 28. januara program predvodi romantična komedija "Ljubavni jackpot" ("The Rebound"). U novom ostvarenju mladog američkog autora Barta Freundlicha ("Vjeruj čovjeku") u naslovnim ulogama gledamo neobični filmski par koga čine prelijepa dobitnica Oskara Catherine Zeta-Jones, u prvoj ulozi nakon dvije godine pauze od hita "Bez rezervacija", te mladi holivudski komičar Justin Bartha, koji se proslavio ulogom u hit serijalu "Nacionalno blago".

U filmu Zeta-Jones igra Sandy, prelijepu majku dvoje djece, koja je upravo navršila četrdesetu. Njen naizgled savršeni svijet naglo se raspada kada jedno jutro sazna da je suprug vara, te pakuje djecu i odlazi u New York kako bi pronašla posao i započela novi život. Tamo upoznaje Arama Finkelsteina, zgodnog 24-godišnjeg diplomca, koji se očito nalazi u teškom razdoblju svog života. Sandy pita Arama hoće li čuvati njezinu djecu i on prihvaća njezinu ponudu. Ubrzo se formira nova obitelj i, iako postoji čitav popis razloga zašto ne bi smjeli biti zajedno, oni se zaljubljuju jedno u drugo.

Za najmlađe generacije gledatelja Cinema City od 28. januara priprema pravi praznik sa početkom prikazivanja trenutno najgledanijeg dječijeg filma na američkim kino blagajnama, porodične komedije "Alvin i vjeverice 2". Drugi nastavak hit serijala u avanturama beskrajno slatkih i raspjevanih vjeverica oživljenih na velikog ekranu uz pomoć najmodernije CGI animacije, te glasove mladih komičara Justina Longa, Jessee McCartneya i Matthewa Gray Gublera u proteklih je mjesec dana prikazivanja samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 200 miliona dolara, a na svjetskim gotovo 330 miliona dolara.

U nastavku priče o tri super popularne vjeverice, Alvin, Simon i Theodor se brinu o Tobyu, mladom rođaku Dave Sevillea. Momci moraju staviti sa strane svoju karijeru i vratiti se u školu gdje moraju spasiti muzički program, tako što će osvojiti nagradu od 25.000 dolara na takmičenju bandova. Ali Chipmunks iznenada dobijaju konkurenciju u vidu tri pjevajuće ženske vjeverice Britanny, Eleanor i Jeanette. Romantične i muzičke iskre sjevaju dok borba traje...

Za kraj vrlo uspješne promotivne akcije "Zimske čarolije" Cinema City 30. januara u terminu od 13:00 do 15:00 sati organizuje druženje svih mališana koji posjete projekcije "Alvina i vjeverica", te svih matineja u odlično opremljenoj dječijoj igraonici sa našim sjajnim animatorima.

Cinema City od 28. januara uvodi i novu uslugu Newslettera. Svi korisnici web stranice www.cinemacity.ba koji se prijave kao članovi i izaberu opciju da primaju newsletter od sada će svakog četvrtka putem svog e-maila dobijati najnovije informacije o filmovima na repertoaru i u najavi te o svim novim promotivnim akcijama i uslugama multipleksa. Cinema City najavljuje i veliku promotivnu akciju za Dan zaljubljenih 14. februara, ali više o tome naredne sedmice.

Sve informacije programa prikazivanja, filmova u najavi i uslugama Cinema City pored web stranice sve zainteresovani mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 230.