Film/TV
0

Ljubavi jedne plavuše i Miloš Forman u Kriterionu

Sarajevo-x.com
Nakon uspješnih projekcija filmova Fahrenheit 451 i Duel, Kriterion Sarajevo nastavlja rad s prikazivanjem filma Ljubavi jedne plavuše, Miloša Formana.

Projekcija će se i ovaj put održati u kinu Bosna – 1. maj, dana 22. Februara 2007. godine sa početkom u 20.00 sati. Cijena ulaznice je 3KM, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je uspostavljanju Art kina Kriterion Sarajevo.

Ljubavna komedija Miloša Formana "Ljubavi jedne plavuše" na satiričan način posmatra svakodnevni život u Češkoj. Film se fokusira na odnos fabričke radnice i mladog pijaniste.

O kvalitetu ovog filma govori ocjena Time magazina kao: "...strastveno, bolno istinito i konstanto očaravajućeg uratka".

Miloš Forman je autor filmova: „Crni Petar”, „Gori, gori moja gospodjice”, „Svlačenje”, „Kosa”, „Regtajm”, „Amadeus”, „Narod protiv Lerija Flinta”. Njegov film „Let iznad kukavičjeg gnijezda”, koji je snimio po odlasku u SAD, dobio je pet Oskara.

Program Art kina Kriterion Sarajevo nastavlja prikazivanje filmova jednom mjesečno u prostorijama Kina Bosna - 1. maj.

Cijena karte je 3KM. Karte se mogu kupiti u prostorijama Kina Bosna - 1. maj, na dan projekcije 22. februara od 18.00 do 20.00 sati, ili rezervisati putem e-maila [email protected].