{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljetna filmska sezona Blockbuster 2005

A
26.4.2005. u 18:03
0
0
Ljetna filmska sezona Blockbuster 2005
0
Ljetna filmska sezona Blockbuster 2005
"Art Company je konačno ispunio svoje obećanje dato prije četiri godine kada je pokrenuta ljetna filmska sezona Blockbuster", stoji u saopštenju iz Art Companyja.
Ljubitelji filma u Sarajevu i u kinima širom Federacije BiH ove će godine od 05.maja do 21.jula imati priliku pogledati zaista najveće filmske hitove udarnog dijela holivudske ljetne sezone i uživati u nizu vrlo zanimljivih pratećih događaja u okviru nikad veće i nikad bolje Ljetne filmske sezone Blockbuster 2005.

Ljetna filmska sezona Blockbuster 2005 otvara se u kinima UNITIC i APOLO 05.maja 2005.godine u 20:00 sati svečanom Svijetskom i BiH premijerom istorijskog spektakla „Kingdom of Heaven“ tvorca mega hita „Gladiator“ Ridlija Skota, dok će u okviru sezone gledatelji doživjeti svijetske premijere još tri najočekivanija filma sezone, trećeg i završnog dijela nove epske SF trilogije Džordža Lukasa „Ratovi zvijezda: Epizoda III – Osveta Sita“, romantične akcione komedije „Mr. and Mrs. Smith“ u kojoj se na velikom ekranu zajedno pojavljuje najseksipilniji par Holivuda, Andželina Džoli i Bred Pit a čiju je premijeru obezbjedio Blitz Film i video BiH, te najnoviji nastavak serijala o avanturama čovjeka šišmiša, jednog od najpopularnijih stripovskih junaka svih vremena u spektaklu „Batman Begins“.

Kako bi od cijele ljetne sezone napravio događaj koji će Sarajlijama u vrućim ljetnim mjesecima pružiti kvalitetan vid zabave u svim aspektima, Art Company sprema i niz vrlo zabavnih pratećih sadržaja. Tako se u saradnji sa magazinom MAX i LG u povodu svečanog otvaranja Blockbustera 2005 i BiH premijere filma «Kingdom of Heaven» u najnovijem sarajevskom popularnom sastajalištu mladih SA Klubu, u ulici Kranjčevića b.b. sprema i veliki Gala Opening Party Blockbuster 2005 na kojem će centralni događaj biti muzički performans izvrsnog ambijentalnog BiH benda Sarajevo Drum Orchestra.

Pored Gala Opening Party-a Blockbuster 2005 Art Company sprema još nekoliko pratećih događaja koji će pored gledanja filmova pružiti dodatnu zabavu svim mladima grada Sarajeva. Jedan od onih koji će sigurno najviše zanimati sve gledatelje ljetne filmske sezone je i velika nagradna igra. Svi koji kupe svoje ulaznice za projekcije filmova u okviru Blockbustera 2005 treba da ispune svoje lične podatke na njihovoj poleđini i ubace ih u posebno pripremljene kutije na izlazu iz kina u kojima se prikazuju filmovi filmske ljetne sezone Blockbuster 2005 i ulaze u konkurenciju za osvajanje sjajnih nagrada:

1.nagrada – LG LCDTV 26LZ50 - 66 cm
2.nagrada – LG Kućno kino LH-T6340
3.nagrada – 3 x kolekcija najboljih DVD izdanja sa Art Company E-Shop-a (The Matrix, Harry Potter, Gospodar prstenova)

Nakon završetka filmske sezone Blockbuster 2005 Art Company će organizovati javno izvlačenje nagrada do 25.jula 2005.godine a imena dobitnika će biti naknadno objavljena u sredstvima javnog informisanja.

Svečana BiH premijera filma «Kingdom of Heaven» 05.maja u u kinu UNITIC u terminu od 20:00 sati je potpuno zatvorenog tipa sa pozivnicama, ali će svi zainteresovani gledatelji zato imati priliku rezervisati ulaznice za svijetsku premijeru filma u kinu APOLO 05.maja u 20:00 sati od 25.aprila do 05.maja putem filmskog portala Art Company ili putem dežurnog telefona Art Company 033 217 809 svakim radnim danom od 10:00 do 16:00 sati. Ulaznice po cijeni od 6 KM vrijediće i kao ulaznice za Gala Opening Party Blockbuster 2005 u SA Klubu 05.maja u 23:00 sata.

Film „Kingdom of Heaven“ kao i ostali filmovi u okviru ljetne filmske sezone Blockbuster 2005 prikazivaće se u kinu UNITIC u terminima od 18:00 i 20:30 te u kinu APOLO u terminima od 18:30 i 21:00 sat. Jedinstvena cijena ulaznica je 5 KM.

Za kraj treba spomenuti da je najveća razlika u odnosu na prve tri godine održavanja ta da će Blockbuster 2005 nadići okvire glavnog grada Bosne i Hercegovine i da se već sada može najaviti da će pored Sarajeva najveće filmske hitove 2005.godine u isto vrijeme moći gledati ljubitelji filma u najvećim gradovima Federacije BiH. Tako će posljednji film u okviru sezone „Batman Begins“ svoju svijetsku premijeru doživjeti 16.juna u novootvorenom kinu u Tuzli što još jednom pokazuje namjere Issa Film i Art Company da oživi filmsku dsitribuciju na teritoriji cijele zemlje.

RASPORED PRIKAZIVANJA FILMOVA:

OD 05. DO 18. MAJA – KINGDOM OF HEAVEN
OD 19. MAJA DO 09.JUNA – RATOVI ZVIJEZDA: EPIZODA III – OSVETA SITA
OD 10.JUNA DO 30.JUNA – MR. AND MRS.SMITH
OD 16.JUNA DO 21.JULA – BATMAN BEGINS

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: