Ako bude po planu
15

Lista filmova čiju premijeru možemo očekivati početkom ljeta

L. K.
Pandemija koronavirusa zaustavila je mnoga snimanja i odgodila veliki broj premijernih prikazivanja novih filmskih naslova, a sada kada se situacija u svijetu polako smiruje, stranica Screenrant donosi nekoliko naslova koji će biti predstavljeni početkom ljeta.

Iako su kinosale širom svijeta zatvorene zbog pandemije koronavirusa te se trenutno razmatraju opcije ponovnog otvaranja, mnogi veliki reditelji i producenti ipak planiraju premijere svojih filmova. Ukoliko ih ne predstave u kinima, predstavit će ih preko posebnih streaming programa, najavljuje Screenrant.

Već prvog jula svjetlo dana ugledat će film "Unhinged", u kojem ćemo imati priliku pratiti Russella Crowea koji nakon jednog slučajnog susreta s likom mlade žene počinje da je zlostavlja. Režiju filma potpisuje Derrick Borte.

Sony Pictures će 10. jula predstaviti film "The Broken Hearts Gallery" u kojem glavne uloge tumače Natalie Krinsky i Geraldine Viswanathan. Radnja filma odvija se uglavnom u galeriji u kojoj su izloženi predmeti koje je "ljubav ostavila iza sebe" ili drugim riječima, muzeju prekinutih veza. Produkciju ovog filma potpisuje Selena Gomez.

Jedan od najiščekivanijih filmova 2020. godine je "Tenet" poznatog reditelja Cristophera Nolana, koji bi prema planu trebao biti predstavljen 17. jula. Sudeći prema trailerima, lik Johna Davida Washingtona u ovom filmu pokušava da spriječi treći svjetski rat, a u igri su i život poslije smrti i putovanje kroz vrijeme, motiv koji obožavamo u Nolanovoj režiji.

"Mulan", film koji je Disney planirao predstaviti početkom proljeća, bit će prikazan 24. jula ove godine. Originalna verzija "Mulana" zaradila je 304,3 miliona američkih dolara u kinima širom svijeta. Film donosi priču o legendarnoj kineskoj ratnici koja se pretvara da je muškarac kako bi zamijenila bolesnog oca te se pridružuje vojsci i predstavlja imenom Hua Jun.

Posljednjeg dana u mjesecu julu bit će predstavljen film "Greenland" u kojem glavnu ulogu tumači Gerard Butler, a koji je režirao Ric Roman Waugh. Zemlji prijeti apokalipsa, a umjesto spašavanja planete glavni fokus je ovaj put stavljen na spašavanje porodice. Kritičari tvrde kako je ovo već sažvakana tema, ali ovo filmsko ostvarenje preporučuju svim ljubiteljima akcionih filmova.