Zlatna malina
0

Lindsay Lohan i Eddie Murphy najgori glumci 2007. godine

Sarajevo-x.com
Lindsay Lohan i Eddie Murphy su na tradicionalnoj godišnjoj dodjeli Zlatnih malina proglašeni najgorim glumcima 2007. godine, a oboje su osvojili čak tri Zlatne maline, koje vrijede jedva po 4,89 dolara.

Filmska zvijezda Eddie Murphy ove godine pobijedio je u čak tri od ukupno četiri kategorije za najgora glumačka ostvarenja, zahvaljujući ulozi u komediji "Norbit", koja je i dobila veoma loše kritike, ali u kino dvorana širom svijeta zaradila 158 miliona dolara.

Uloga u filmu "I Know Who Killed Me" donijela je mladoj hollywoodskoj glumici Lindsay Lohan dvije Zlatne maline, a ovaj film je postigao rekord pobjedom u osam od ukupno devet kategorija u kojima je bio nominiran, ulključujući i kategoriju najgori film.

Rekord u osvojenim Zlatnim malinama prethodno su držali filmovi "Showgirls" i "Battlefield Earth", saznao je BBC.

U filmu "Norbit" Murphy glumi čak tri lika i to Norbita, Kineza i Norbitovu histeričnu debelu ženu, a riječ je o muškarcu koji upozna svoju idealnu ženu iako već ima ženu.

Lindsay Lohan u filmu "I Know Who Killed Me" glumi djevojku iz jednog gradića koju otme psihopata, ali glumi i alter-ego striptizetu kojoj nedostaju dijelovi tijela. Riječ je o velikom promašaju kino dvorana širom svijeta, sa zaradom od jedva 9 miliona dolara.