2010. sretna kolegama voditeljima
0

Lilo postao otac, Marina se zaljubila, a Haris nestrpljivo čeka nove izazove

Piše: Adisa Pobrić
Lilo, Marina i Haris
Lilo, Marina i Haris
Kakva je na poslovnom i privatnom planu bila protekla godina pitali smo kolege voditelje, Elvira Hadžijamakovića, poznatijeg kao Lilo, Marinu Pelemiš, atraktivnu voditeljicu OBN televizije, i Harisa Bilalovića, voditelja BHT 1, i saznali da su sve troje zabilježili uspjehe i da sa nestrpljenjem očekuju šta će donijeti 2011.

"Za mene je 2010. godina bila simpatična, postao sam otac, promijenio posao - počeo raditi na FTV-u, a uveli su nam i bezvizni režim, pa više nismo u toru ni obilježeni", izjavio je za Sarajevo-x.com dječiji voditelj Lilo, koji loše stvari brzo zaboravlja i nada se da će ova 2011. biti lakša svima i da će donijeti mnogo bolje dane. Novu godinu je proslavio sa porodicom, u koju je prošle godine ušao i maleni Timur.

Autorica emisije "Iskorak" na OBN-u, Marina Pelemiš, nakon šest godina rada dobila je priliku da sama osmišlja jedan takav projekat i za 2010. kaže da je za nju bila možda i najuspješnija godina do sada, na svim poljima.

"Dobila sam autorsku emisiju 'Iskorak', na koju sam vrlo ponosna, a u narednoj godini je planiram učiniti još sadržajnijom, kvalitetnijom i zanimljivijom za gledaoce", kaže Marina i otkriva nam svoje planove vezane za obrazovanje. "Upisala sam početkom februara i magistarski studij, koji sada privodim kraju. Moram se pohvaliti da sam položila sve ispite i sad već lagano kuckam magistarski rad, koji bi u martu trebala i svečano da odbranim."

Protekle godine je, kako ističe dalje, postala veliki navijač Rukometnog kluba Bosna, a ono što joj je u 2010. bilo najbolje svakako je nova ljubav koja joj se desila.

"Zaljubila sam se do kosti, a za konkretne planove u 2011. ipak ćete morati pitati mog momka. Meni ostaje da se veselim i maštam", otkrila nam je Pelemiš.

Vrijedni kolega Bilalović također je zadovoljan proteklom godinom, u kojoj je bio angažovan na više strana.

"Start magazina 'Sve u svemu' u programu BHT-a i treća sezona magazina 'Kozmopolit' na valovima BH radija 1 obilježili su moju poslovnu godinu. Iza sebe u ovoj godini ostavljam i uspješnu realizaciju sedmog Kids festivala te nebrojene filmske hitove u distribuciji Tropik film & videa. Novi izazovi na ličnom i poslovnom planu su ono što nestrpljivo očekujem već u prvim danima 2011. godine", riječi su našeg trećeg sagovornika.