stiže u decembru
0

Lil, Lil, krokodil: Shawn Mendes i Javier Bardem ove zime u porodičnom filmu godine

Glumačka postava koja obećava zabavu za cijelu porodicu u igrano animiranom filmu baziranom na istoimenoj bestseller knjizi.

Ovog decembra imat ćemo priliku pogledati jedan "drugačiji" porodični film. Drugačiji, ali u pozitivnom smislu. Uz pregršt zabave i dobre muzike kino publiku očekuje film "Lil, Lil, krokodil".

Ekranizacija lika popularne dječje knjige Bernarda Wabera iz 1965. dočekala je i svoj finalni trailer koji nam otkriva nove detalje ove porodične filmske poslastice.

Karizmatični zabavljač Hector P. Valenti (dobitnik nagrade Oscar® Javier Bardem) tražeći nešto neobično i "magično" za svoje nastupe pronalazi malenog krokodila koji pjeva, krokodila Lila. Spletom okolnosti, Hector je primoran otići na putovanje te ostavlja Lila u potkrovlju svog stana. U međuvremenu, u stan useljava tročlana obitelj Primm (Constance Wu, Scoot McNairy, Winslow Fegley) koja ubrzo otkriva svog novog cimera. I dok najmlađi član s oduševljenjem prihvaća novog prijatelja koji mu je podrška u novoj okolini, njegovi roditelji su skeptični oko krokodila u kući. Ipak, brzo shvaćaju da Lil unosi mnogo radosti i pozitivnih promjena u njihovim životima. Njihov idilični život će se zakomplikovati kada pohlepni susjed Grumps (Brett Gelman) krene u lov na "neobične pojave" u zgradi pa Lilu ne preostaje ništa drugo nego da javnosti dokaže da je bezopasan i da ima pjevački talent.

Krokodilu Lilu glas je posudila svjetska muzička zvijezda Shawn Mendes čiji su se glas i pjesme sjajno uklopile u cijelu priču i film. Shawn je izjavio kako mu se koncept filma svidio jer glavni lik, krokodil Lil, ne juri za slavom uprkos svom velikom talentu već jednostavno želi imati porodicu, dom i povezati se s ljudima. Osim pjevanja, Shawn je sudjelovao i u kreativnom stvaranju soundtracka filma s autorima muzike. Ali, domaća publika, pogotovo ona najmlađa, ne treba brinuti jer će film biti sinkronizovan na naš jezik.

Rediteljski dvojac Josh Gordon i Will Speck te scenarist Will Davies već imaju bogato i uspješno iskustvo u komedijama i obiteljskim filmovima te s navedenom muzičkom podlogom vrhunske zabave neće nedostajati. Uslovi za idealan porodični film za nadolazeću zimsku prazničnu sezonu su ispunjeni - ne propustite priču o prijateljstvu, velikom talentu i Lilu, Lilu, krokodilu kada film krajem godine stigne u BH kina i bioskope u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.