Film/TV
0

Liječnici demantovali da Patrick Swayze broji posljednje sedmice života

FENA
Iako su jučer američki mediji objavili da zvijezda Prljavog plesa Patrick Swayze broji posljednje sedmice svog života u teškoj borbi protiv raka gušterače, liječnici to demantiraju.

Patricku Swayzeju ostalo je svega nekoliko sedmica života, javili su u srijedu američki mediji navodeći kako 56-godišnji glumac boluje od raka gušterače. Međutim njegov liječnik George Fisher izjavio je kako prognoze i nisu baš tako crne kakvima ih mediji opisuju. Naime, prema njegovim riječima, glumcu je dijagnosticiran karcinom gušterače, ali kad je riječ o borbi protiv okrutne bolesti puno je optimističniji.

"Patrick je do sada jako dobro reagirao na kemoterapiju i napisi po kojima se sve čini tako crnim nisu uopće tačni. Mi liječnici smo puno optimističniji", izjavio je Fisher.

Vrlo lošu vijest demantirala je i zvijezdina glasnogovornica Annett Wolf. "Patrick je pod terapijom, međutim i dalje radi na projektima. Moram još dodati da se i on i njegova porodica zahvaljuju na velikoj brizi koju je za njegovo zdravlje izrazila cjelokupna javnost", rekla je Wolf.

Podsjetimo, Patrick Swayze bio je velika zvijezda tokom osamdesetih kada je snimio brojne hitove, a među njima nalaze se i Prljavi ples te film Duh.