Film/TV
15

Leonardo DiCaprio u novom filmu "Into the Flood" poziva na svijest o globalnom zagrijavanju

Klix.ba
Aktivnosti Leonarda DiCaprija o klimatskim promjenama su nadaleko poznate, a ovoga puta je iskoristio svoju slavu za podizanje svijesti o ovom problemu i to putem projekta koji najbolje poznaje - filma.

Dokumentarni film o klimatskim promjenama "Before the Flood" prati glumca širom svijeta u istraživanju utjecaja i rješenja globalnog zagrijavanja, a vrijedi napomenuti da je dokumentarac "An Inconvenient Truth", koji je izašao 2007. godine dobitnik Oscara u ovoj oblasti.

Film u režiji dobitnika Oscara Fishera Stevensa će se emitirati na kanalu National Geographic u 171 zemlji svijeta na 45 jezika.

Također će biti dostupan za besplatno gledanje putem širokog spektra digitalnih i društvenih platformi, od 30. oktobra do 6. novembra, a uključuje Natgeotv.com, Apple TV, Roku, iTunes, Hulu, YouTube, Facebook, Twitter, Amazon, Sony PlayStation, GooglePlay i brojne druge.

DiCaprio i National Geographic u saopćenju navode da će film djelovati motivirajuće prije predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) 8. novembra.

"Ne postoji veća opasnost za budućnost našeg društva od klimatskih promjena i to mora biti top tema za birače na izborima ove godine", rekao je DiCaprio.