Film/TV
0

Legendarni Jay Leno se nakon 22 godine oprostio od Tonight Showa

FENA
Billy Crystal i Jay Leno u posljednjoj emisiji (Foto: AFP)
Billy Crystal i Jay Leno u posljednjoj emisiji (Foto: AFP)
Jay Leno, američka televizijska legenda koja je 22 godine vodila vrlo popularnu emisiju "The Tonight Show" na postaji NBC, oprostio se u četvrtak navečer od emisije u kojoj će ga zamijeniti glumac i voditelj Jimmy Fallon.

Country zvijezda Garth Brooks i glumac Billy Crystal, prvi Lenovi gosti u maju 1992., nastupili su i u posljednjoj emisiji.

63-godišnji Leno nacionalna je institucija, a čuven je po svojim uvodnim monolozima u kojima se šali s gostima, bili oni političari ili slavne osobe. Fallon (39), koji dolazi na njegovo mjesto, ranije je vodio show "Late Night" koji se prikazuje nakon "The Tonight Showa".

Novost je i da se emisija vraća u svoje njujorško sjedište odakle je premještena 1972. u Los Angeles, kad je emisiju vodila još jedna legenda američke televizije - Johnny Carson.

Nisam nesretan, radi se o važnoj emisiji i jako sam sretan da sam je uspio održati na vrhu gledanosti, izjavio je Leno u intervjuu za on line izdanje Los Angeles Timesa.

U usporedbi sa suparnicima, Davidom Lettermanom sa CBS-a i Jimmyjem Kimmelom sa ABC-a, Leno je imao najvišu gledanost bez obzira na dob gledatelja, i to redovno oko 3,8 miliona gledatelja.