Čist je od 1969. godine
127

Legendarni Danny Trejo proslavio 55 godina bez droge i alkohola: Svi možete uspjeti

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni glumac Danny Trejo proslavio je 55 godina bez konzumiranja alkohola i droga.

Ovaj 79-godišnjak koji ne pije alkohol i ne konzumira droge od 1969. godine oglasio se na Twitteru kako bi obilježio ovo veliko postignuće.

"Danas je 55 godina otkako sam čist i trijezan milošću Božjom! Radio sam na ovome dan po dan, a svi vi koji se još uvijek borite - I VI MOŽETE USPJETI", poručio je na Twitteru.

Mnogi su mu čestitali u komentarima te mu poručili da im je inspiracija.

Prije nego što je ostvario holivudsku karijeru, Trejo je često imao problema sa zakonom. 1960-ih nekoliko je puta završavao u zatvorima zbog oružanih pljački i prijestupa povezanih s drogama. Tokom jednog boravka u zatvoru slučajno je kamenom pogodio zaštitara koji je nakon toga preminuo. Treju je tad prijetila smrtna kazna zbog ubistva.

"Bacao sam to prema grupi drugih zatvorenika, on je slučajno pogođen. Sjećam se da sam se molio Bogu i govorio - ako te ima, bit će sve ok", ispričao je jednom prilikom. I zaista je za Treja sve ispalo i više nego ok jer je danas jedno od prepoznatljivijih filmskih lica, a zovu ga i jednim od najopakijih frajera Hollywooda.

On je to protumačio kao "Božju intervenciju" pa je od tad obećao samom sebi da neće konzumirati ni alkohol ni droge i toga se drži od davne 1969. godine.

Vezani članci