Glumica odgovorila na kritike
1

Lawrence: Imam normalno tijelo za ulogu u "Igrama gladi"

Klix.ba
Zvijezda filma "Igre gladi" Jennifer Lawrence odgovorila je kritičarima da je smiješno to što kritičari daju negativne komentare zbog njene kilaže za koju smatra da je normalna.

Veliki filmski hit na udaru je kritika zbog toga što prema nekima Jennifer izgleda predebelo za ulogu izgladnjele Katniss Everdeen.

Novinarka New York Timesa Manohla Dargis prva je od uglednijih novinara koja je prokomentarisala da figura Jennifer ne odgovara ulozi. Ubrzo zatim usljedio je talas rasističkih komentara zbog toga što je glumica Amandla Stenberg, koja je glumila Rue, crnkinja iako je tako napisano i u knjizi po kojoj je snimljen film.

"Ovo je presmiješno. Prvo komentarišu niz anoreksičnih glumica, a sad im smeta zato što ja imam normalno tijelo", rekla je Jennifer Lawrence, prenosi portal Huffington Post.

Međutim fanovi koji brane film tvrde da je film isjekao dijelove iz knjige o tome kako je glad veliki dio načina kontrole Panema i da će se ta priča tek dalje izraditi, pa nema potrebe kritikovati Jennifer zbog njenog normalnog oblika tijela.