Film/TV
0

"Larin izbor" preselili u Maroko da mogu parirati "Sulejmanu"

Sponzorirani članak
U posljednje vrijeme gledatelji OBN televizije u terminu od 21:50 sati imali su priliku pogledati domaću seriju "Larin izbor", koja jako "miriše" na istok. Naime, scenaristi serije došli su na ideju da u istu unesu istočnjački duh nebi li tako parirali najgledanjijoj seriji, kako u regiji tako i u svijetu, "Sulejmanu Veličanstvenom".

Već neko vrijeme, naime, radnja "Larinog izbora" iz Splita se preselila u Maroko, gdje su glavni junaci otišli kako bi pronašli otetu Karmen. Na pitanje jesu li se scenaristi “Lare” pomamili za sveopćim ludilom za orijentalnim serijama i pokušali kopirati turske serije, odgovorio je kreativni producent Branko Ivanda.

"Namjerno smo bježali od Turske, nismo željeli da ispadne da smo se komercijalizirali, pa smo radnju smjestili u Maroko. Naime, prema priči junaci moraju pobjeći iz Hrvatske pa smo tražili zemlju koja će biti dovoljno blizu, a ipak daleko. Prva opcija bila je Italija, ali nam se to činilo preblisko. Radnju smo zato smjestili u romantični Maroko", priča Ivanda.

A ako ste mislili da su Ivan Herceg, Filip Juričić i ekipa boju hvatali u toplom Maroku, prevarili ste se. Ne da nisu bili u Maroku, nego nisu nogom zakoračili preko granice. Zagrebački velesajam, na kojem se snima većina scena, pretvorio se u marokanske ulice, a ukrasi koji daju dašak Afrike na setu dovezeni su iz Egipta i Istanbula. I eto veze s Turskom!

"Hoćemo li i stvarno otputovati u Maroko tek ćemo vidjeti. Sve ovisi o dogovoru produkcije i financijskoj situaciji. Serija se snima još mjesec dana, a mi se zasad, za prikaz Maroka, koristimo kadrovima koji se najnormalnije kupe na tržištu", otkriva Ivanda.

Bilo kako bilo, prema rejtinzima serija "Larin izbor" iz dana u dan doseže veliku gledanost, te ukoliko ovako nastavi mogla bi uveliko parirati "Sulejmanu Veličanstvenom", koji je na OBN-u trenutno na pauzi do septembra.