Film/TV
10

"Labirint: Kroz spaljenu zemlju" i "Everest" novi naslovi u Cinema Cityju

Od 17 do 23. septembra Cinema City prikazuje dva nova filmska naslova "Labirint: Kroz spaljenu zemlju" i "Everest".
"Labirint: Kroz spaljenu zemlju" (Maze Runner: The Scorch Trials) je naučno-fantastična akcija reditelja Wesa Balla.

Glavne uloge u filmu tumače Nathalie Emmanuel, Aidan Gillen, Dylan OBrien...

Novi nastavak šokantne, fenomenalne, epske Labirint sage prikazuje se pretpremijerno 16. septembra u Cinema Cityju.

Novo poglavlje napetog naučno-fantastičnog akcijskog trilera prikazuje nam Thomasa i Gladere kako se suočavaju sa najvećim izazovom do sada, tražeći tragove o misterioznoj i moćnoj organizaciji poznatoj kao WCKD. Njihovo putovanje vodi ih u Scorch, opustošen kraj prepun nezamislivih prepreka.

Udružujući se sa Otporom, Gladeri se sukobljavaju sa WCKD-ovim daleko superiornijim silama kako bi otkrili njihove nezamislivo strašne planove.

"Everest" (Everest) je epska avantura reditelja Baltasara Kormakura, a glavne uloge u filmu tumače Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes...

Inspirisan nevjerovatnim događajima koji okružuju opasan poduhvat penjanja na vrh najviše planine na svijetu, Everest dokumentuje fascinantno putovanje dvije različite ekspedicije koje će se suočiti sa najsnažnijom snježnom olujom koju je čovječanstvo doživjelo. Njihovu hrabrost će testirati najopasnija prirodna nepogoda i ovi planinari će morati da pređu gotovo nemoguće prepreke kad životna opsesija postane surova borba za opstanak. U ovoj epskoj avanturi igraju Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson i Jake Gyllenhaal.

Film je sniman na lokacijama u Nepalu, u podnožju Everesta, na italijanskim Alpima i u studijima u Rimu i Velikoj Britaniji.