Aleksandar Stanković
0

"Kusturica prvih sedam minuta bio zahvalan sagovornik"

Sarajevo-x.com
Aleksandar Stanković svoj nezavršeni razgovor s Emirom Nemanjom Kusturicom prikazat će u emisiji “Nedjeljom u 2” 22. novembra.

Televizijski voditelj i urednik kaže da su snimke koje je rešiser poslao na HTV autentične, piše Jutarnji list.

"Pričali smo o njegovu selu na Mokroj Gori, objašnjavao mi je kako ga je gradio gotovo šest godina i da mu je tamo lijepo živjeti. Raspričao se o ekološkom pristupu prilikom gradnje svog ranča, otkrio da mu je velika želja da taj dio Srbije postane turistička meka… Bio je izuzetno zadovoljan našim razgovorom u tih prvih sedam minuta", priča Stanković.

Međutim, Kusturičino zadovoljstvo počelo je splašnjavati u osmoj minuti, kada se HTV-ov novinar prebacio na politiku i krenuo ga propitkivati o Miloševiću, Karadžiću i Gotovini. U dvadeset i drugoj minuti razgovora, kao što je poznato, Kusturica je izgubio živce, prekinuo razgovor i zaplijenio HTV-ove snimke.

"Šteta. Da nije tako eksplodirao, ja bih prešao na pitanja koja su me zapravo i najviše zanimala. Pitao bih ga o njegovom, kako je kazao, gubitku identiteta i pronalasku korijena u srpstvu. Također, zamolio bih ga da mi nešto ispriča i o svom novom filmu. Svakako bismo razgovarali i o njegovoj omiljenoj temi, globalizaciji, čiji je on žestoki protivnik", otkriva Stanković.