Cinema City
0

Kung fu panda 2 i Mamurluk 2 za ljubitelje dobrog filma

Sarajevo-x.com
Multipleks Cinema City u novoj filmskoj sedmici počinje s prikazivanjem jednog od najočekivanijih animiranih filmova 2011. godine, najavljuje početak pretprodaje ulaznica za novi nastavak stripovskog blockbuster serijala te nastavlja održavanje usluge "Ladies Night", u utorak, 7. juna.

Program Cinema Cityja od 2. juna predvodi animirana avantura "Kung fu panda 2". Riječ je o nastavku animiranog blockbustera studija DreamWorks, koji je 2008. godine na kinoblagajnama širom svijeta inkasirao preko 630 miliona dolara i prvi put mališanima predstavio karakter presmiješne lijene kung fu pande, kojoj je glas posudio urnebesni američki komičar Jack Black.

Nastavak, koji je proteklog vikenda otvoren na drugom mjestu američke top-liste, sa četverodnevnom zaradom od preko 55 miliona dolara, rediteljski potpisuje mlada autorica i sjajna animatorica Jennifer Yuh, a pored neponovljivog Blacka glasove glavnim karakterima ponovo posuđuje plejada velikih holivudskih zvijezda, u kojoj su dobitnici Oskara Angelina Jolie i Dustin Hoffman, akcione zvijezde Jeanne-Claude Van Damme i Jackie Chan, komičar Seth Rogen te poznati negativac Gary Oldman.

Po je sada Zmajski ratnik koji štiti Dolinu mira uz svoje drugare, majstore kung fua, Furioznu petorku. Ipak, Poov fantastični život je ugrožen pojavom strašnog zlikovca, gospodara Šena, koji planira da upotrebi tajno, nezaustavljivo oružje da bi pokorio Kinu i uništio kung fu. Po će morati da se okrene svojoj prošlosti i da oslobodi snagu koja mu je potrebna za pobjedu uz pomoć njegovih prijatelja.

"Kung fu panda 2" će se u multipleksu Cinema City prikazivati u 3D sinhronizovanoj verziji, u kojoj su glasove glavnim karakterima posudili neki od najboljih glumaca regiona Miloš Samolov, Zijah Sokolović, Voja Brajović i Katarina Žutić, pa u avanturama svojih omiljenih likova mogu uživati i oni najmlađi gledaoci u ranim projekcijama matineja. Sa druge strane, za starije generacije gledalaca, koji žele uživati u originalnim glasovima velikih holivudskih zvijezda, tu će biti titlovana 35 mm filmska kopija u redovnim terminima. Partner multipleksa Cinema Cityja Ledo pripremio je i malo iznenađenje za sve gledaoce filma "Kung fu panda 2", pa će tako u prvom vikendu prikazivanja svaki 50. gledalac dobiti poklon paket promotivnih materijala Ledo, a u subotu i nedjelju u matineja projekcijama u dvorani 1 mališani se mogu družiti sa Ledom Medom i uživati u sladoledima Snjeguljica i Njofra.

Cinema City od 2. juna pored nastavka prikazivanja blockbuster komedije "Mamurluk 2", koja je proteklog vikenda otvorena na američkim kinoblagajnama sa rekordnom zaradom od preko 118 miliona dolara, a koja je u prvom vikendu prikazivanja u sarajevskom multipleksu privukla preko 2.000 gledalaca kreće sa početkom pretprodaje ulaznica za najočekivaniji stripovski spektakl sezone "X-Men: Prva generacija". Novi nastavak blockbuster serijala studija Fox, koji nas pod rediteljskom palicom sjajnog britanskog autora Matthewa Vaughna, kreatora hitova "Layer Cake" i "Kick Ass" upoznaje sa nastankom univerzuma X-Men, na repertoar Cinema Cityja stiže 9. juna sedam dana nakon otvaranja na američkim kinoblagajnama.

Cinema City nastavlja sa uslugom "Ladies Night", u kojoj svakog utorka dame imaju svoje posebno večer u kojoj ulaznicu i specijalnu ponudu Cafe bara mogu dobiti po cijeni od samo 7 KM, a za utorak 7. juni imaju u ponudi Cappy multivitamin i crni ribiz. Sa ulaznicom za "Ladies Night" dame u sedmici od 7. juna mogu u prodajnom salonu Belissima u BBI Centru ostvariti popust od 20 posto na kupovinu proizvoda, te na projekcijama osvojiti poklon kupone za ovo prodajno mjesto.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za "X-Men: Prva generacija" i prikazivanju blockbustera "Kung fu panda 2" i "Mamurluk 2", promotivnoj akciji "Ladies Night", uslugama StudID ulaznica svakog ponedeljka, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.