Uz film o tvorcu Facebooka
0

Krvoločne pirane i mudre sove u 3D-u u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Nakon još jednog sjajnog vikenda, u kojem je preko 6.000 ljubitelja sedme umjetnosti iz glavnog grada BiH posjetilo projekcije najaktuelnijih filmskih naslova predvođenih 3D blockbusterima "Avatar" i "Slagalica strave", Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje dva nova dugo očekivana 3D naslova, novog vrhunskog filmskog ostvarenja te nagradnu igru i početak ovogodišnjeg izdanja velike promotivne akcije "Blockbuster Season 2010."

Program od 11. novembra predvodi hit promotivne akcije "Noć vještica" - horor "Pirana 3D". Riječ je o modernoj filmskoj adaptaciji holivudskog horor klasika iz 1978. godine urađena u najmodernijoj 3D tehnologiji koju rediteljski potpisuje mladi autor Alexandre Aja, tvorac kultnog horora "Brda imaju oči".

U naslovnim ulogama ovog vizuelnog spektakla punog dobre zabave, muzike i strave gledamo omiljenog glumca Stevena Spielberga i jednog od glavnih junaka klasika "Ralje", Richarda Dreyfussa, junakinju blockbustera "Svetac", srednjovječnu ljepoticu Elizabeth Shue i afroameričkog veterana Ving Rhamesa, proslavljenog ulogom u hit serijalu "Nemoguća misija".

Radnja filma dešava se na uspavanom jezeru Victoria koje svakog proljeća eksplodira sa 5.000 na 50.000 stanovnika za "Spring Break", razularenu zabavu studenata uz sunce i alkohol. Ove godine bit će puno više toga za brigu od mamurluka i žalbi stanovnika, nova vrsta terora koja se oslobađa nakon podvodnog zemljotresa - prahistorijske pirane. Sve što im stoji na putu je grupa potpunih stranaca u borbi za svoje živote.

Cinema City je u saradnji sa turističkom agencijom Sol Azur za sve gledatelje filma "Pirana 3D" pripremio i veliku nagradnu igru. Uz kupljenu ulaznicu svi gledatelji će dobiti kupon na kojem trebaju ispuniti svoje lične podatke te ga ubaciti u posebno pripremljenu kutiju na izlazu iz dvorane 1 i ulaze u konkurenciju za osvajanje fantastične nagradne Spring Break odmor 2011. godine za četiri osobe za destinaciju po izboru. Ime sretnog dobitnika će biti izvučeno nakon završetka prikazivanja filma "Pirana 3D" u multipleksu Cinema City.

Program 3D projekcija od 11. novembra bit će obogaćen još jednim sjajnim ostvarenjem, kompjuterskim animiranim filmom "Legenda o čuvarima 3D". Tvorac mega blocbustera "300", Zack Snyder, predstavlja nam novu epsku priču nastalu prema dječijim bestseller knjigama Katryn Lasky, u kojoj su glasove glavnim karakterima posudili junak serijala "Matrix" Hugo Weaving, dobitnici Oskara Helen Mirren i Geoffrey Rush, veteran Sam Neill i mlada glumica Emily Barclay.

Glavni lik priče filma, koji je do sada samo na američkim kinoblagajnama ostvario zaradu od preko 50 miliona dolara, je Soren, mlada sova iz štale, koju otimaju sove iz Svete Agi, doma gdje se mladim sovama ispire mozak da bi postale vojnici. On i njegovi prijatelji bježe na otok Ga’Hoole kako bi pomogle plemenitim, mudrim sovama koji se bore protiv vojske stvorene od strane zlih vladara Svete Agi.

Od 11. novembra na repertoar Cinema City stiže i jedan od najvećih hitova ovog dijela holivudske sezone, socijalna drama "Društvena mreža". U pitanju je novo filmsko remek-djelo kultnog američkog autora Davida Finchera, tvorca klasika "Klub boraca" i "Sedam", u kojem opisuje životnu priču Marka Zuckerberga, tvorca Facebooka, najpopularnije comunity stranice na svijetu. U filmu, koji je samo na američkim kinoblagajnama nošen nepodijeljenim hvalospjevima publike i kritike u proteklih mjesec dana ostvario zaradu od preko 80 miliona dolara, u naslovnim ulogama gledamo mladog i izuzetno talentovanog glumca Jessea Eisenberga, nedavno viđenog u horor komediji "Dobrodošli u zemlju zombija", pop-stara Justina Timberlakea, te mladu ljepoticu Rooney Mara, koju smo nedavno gledali u hit hororu "Strava u ulici brijestova".

Radnja filma počinje u jesen 2003. godine, kada je student s Harvarda i kompjuterski genije Mark Zuckerberg sjeo je za svoj kompjuter i počeo raditi na novoj ideji. U bijesu bloginga i programiranja, ideja koja je stvorena u njegovoj glavi prerasta u globalnu društvenu mrežu i revoluciju u komunikaciji. Samo šest godina kasnije i preko 500 miliona prijatelja kreator Facebooka postaje najmlađi milijarder u historiji.

Cinema City sa velikim zadovoljstvom najavljuje i početak održavanja ovogodišnjeg izdanja velike promotivne akcije "Blockbuster Season 2010." u okviru koje će gledatelji imati priliku pogledati svjetske premijere svih najočekivanijih filmova 2010. godine.

Akcija kreće 18. novembra svjetskom premijerom prvog dijela posljednjeg nastavka epske fantazijske sage nastale prema blockbuster knjigama J.K. Rowling "Harry Potter i darovi smrti: prvi dio", čije su ulaznice već u pretprodaji na blagajnama multipleksa. U okviru akcije u svjetskim premijerama bit će prikazani treći nastavak epske fantazijke sage nastale prema još jednom literarnom bestselleru "Hronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza" 9. decembra i novi revolucionarni SF spektakl tvornice snova Walt Disney "Tron: Nasljedstvo" 16. decembra u najnovijoj 3D tehnologiji te novi nastavak blockbuster komedije Bena Stillera i Roberta DeNira "Upoznajte male Fockerove" 23. decembra. Partner akcije "Blockbuster Season 2010." Coca Cola pripremio je i nagradnu igru. Naime, svi kupci combo paketa multipleksa učestvuju u nagradnoj igri u kojoj putem grebalica mogu osvojiti poklone Coca Cola i gratis combo pakete multipleksa za vrijeme trajanja akcije.

Svi zainteresovani i dalje u i oko objekta multipleksa Cinema City kao i u blizini svih predajnika blue4u putem bluetooth konekcije svojih mobilnih telefona mogu preuzeti aktuelni repertoar projekcija te najave aktuelnih filmskih naslova i osvojiti gratis ulaznice za projekcije i combo pakete.

Sve detalje i upute o 3D projekcijama, akciji "Blockbuster Season 2010.", bluetooth oglašavanju, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama Cinema Cityja svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multipleksa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.