Film/TV
0

Kriminalistički triler "The Departed" uskoro u kinima

Sarajevo-x.com
Od 04.01.2007. u kinu Unitic u terminima od 18:00 i 20:30, ljubitelji vrhunskih trilera imati će priliku uživati u filmu "The Departed", novom ostvarenju reditelja Martina Scorsesea koji je filmsku slavu stekao hitovima poput "Taksiste" te nadasve provokativnim filmom "Posljednje Hristovo iskušenje".

[SLIKA]8[/SLIKA] Scenarij filma "The Departed" ("Pokojni") baziran je na hongkongškom trileru “Infernal affairs” koji je ostvario veliki uspjeh 2002. godine. Tri godine nakon toga, ovaj renomirani reditelj se odlučuje da napravi vlastitu verziju ovog hita, te obradu scenarija povjerava Williamu Monahanu koji je radio i scenarij za "Kraljevstvo nebesko" Ridlija Scota. U glavnim ulogama pojavljuju se majstori blockbuster filmova Matt Damon i Leonardo Di Caprio, dok je ulogu vođe irske mafije Scorsesse namijenio Jacku Nicholsonu.

Ovoga puta napeta Scorsesseova avanturistička igra se ne odvija u New Yorku, kao što je to uobičajeno u dosadašnjim filmova ovog velikog reditelja, već u Bostonu. Bostonska policija kreće u rat protiv organiziranog kriminala. Mladi i temperamentni policajac Billy Costigan mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella. U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana da se infiltrira među policajce kao doušnik.

Kritičar Newsweeka film “Pokojni” je proglasio najboljim Scorseseovim ostvarenjem ikada, dok Variety smatra kako film “pršti energijom, odličnim dijalozima i maestralnim glumačkim izvedbama”.

Ovaj napeti avanturistički triler će na repertoaru kina Unitic biti sve do 18.01.2007. godine.