Nezaboravni Chandler
47

Kreatori serije "Friends" se oprostili od Matthewa Perryja: Epizoda u kojoj su nam srca slomljena

N. O.
Screenshot/NBC
Screenshot/NBC
Kokreatori serije "Friends" Marta Kauffman i David Crane te izvršni producent/reditelj serije Kevin Bright u saopštenju su se oprostili od Matthewa Perryja nakon vijesti o njegovoj iznenadnoj smrti u 54. godini.

U emotivnoj poruci su se prisjetili kako je Perry dobio ulogu Chandlera Binga, pokrenuvši decenije saradnje i prijateljstva te kako je on ovaj lik učinio svojim.

"Šokirani smo i duboko, duboko tužni zbog smrti našeg voljenog prijatelja Matthewa. I dalje izgleda nemoguće. Sve što možemo reći je da se osjećamo blagoslovljeno što smo ga imali kao dio naših života", naveli su na početku svog saopštenja.

Poručili su i da je bio briljantan talenat: "Kliše je reći da glumac čini svoju ulogu, ali u Matthewovom slučaju nema istinitijih riječi. Od dana kada smo ga prvi put čuli da utjelovljuje ulogu Chandlera Binga, za nas nije postojao niko drugi".

"Uvijek ćemo cijeniti radost, svjetlost, zasljepljujuću inteligenciju koju je unosio u svaki trenutak – ne samo u svoj posao, već i u život. Uvijek je bio najsmješnija osoba u prostoriji. Više od toga, bio je najslađi, darivajućeg i nesebičnog srca", dodali su.

Referirajući se na prepoznatljive nazive epizoda ("ona u kojoj...") napisali su: "Ovo je zaista ona u kojoj su nam srca slomljena".

Podsjetimo, Perry je preminuo 28. oktobra, u 54. godini đivota. Pronađen je u svojoj kući u Los Angelesu, gdje se prema prvom policijskom izvješću utopio.

Utvrđivanje tačnog uzroka smrti američkog glumca Matthewa Perryja u njegovoj rezidenciji zahtijevat će dodatne istražne radnje prije donošenja konačnog zaključka.