Još uvijek razvija ideje
21

Kreator serije "Squid Game" predviđa da nova sezona neće stići do kraja 2023. godine

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kreator serije "Squid Game" Hwang Dong-hyuk u intervjuu za Vanity Fair rekao je da predviđa da nove epizode neće biti spremne za emitovanje do kraja 2023. ili početka 2024. godine.

"Squid Game" dobit će drugu sezonu koja će biti dostupna na Netflixu, ali obožavatelji hit serije morat će čekati više od godinu dana na nove epizode.

Kreator serije Hwang Dong-hyuk rekao je za Vanity Fair da predviđa da sljedeća serija epizoda neće biti spremna do kraja 2023. godine.

Vanity Fair je u svom tekstu dodao: "Hwang ima samo oko tri stranice ideja koje planira pretvoriti u scenarij, tako da ne može puno reći o drugoj sezoni osim da će biti još igara ."

"Čovječanstvo će biti stavljeno na kušnju kroz te igre još jednom", Hwang je nejasno najavio sljedeću sezonu te dodao: "Želim postaviti pitanje: 'Je li moguća istinska solidarnost među ljudima?'"

"Squid Game" je premijerno prikazana prošle jeseni s rekordnim brojem pregleda na Netflixu. Prva sezona serije najgledaniji je Netflixov original u historiji streamera.

Nakon mjeseci nagađanja hoće li serija dobiti drugu sezonu ili ne, Netflix je u januaru službeno potvrdio da će snimati i drugu sezonu.

Izvršni direktor Netflixa Ted Sarandos rekao je novinarima: "Apsolutno. Univerzum 'Squid Gamea' je upravo počeo."