Film/TV
0

Kratki film "Šta ja znam" uvršten u takmičarsku selekciju festivala u Veneciji

FENA
Kratki igrani film "Šta ja znam", u režiji Šejle Kamerić i Timura Makarevića, uvršten je u takmičarsku selekciju Venecijanskog filmskog festivala, saopćeno je iz Centra za savremenu umjetnost Sarajevo.

Ovo je prvi bosnanskohercegovački film nakon "Sjećaš li se se Doli Bel" u zvaničnoj selekciji najstarijeg filmskog festivala.

Kratki film je realiziran u produkciji SCCA/pro.ba u sklopu projekta Bosna i Hercegovina u potrazi za izgubljenim identitetom, u koprodukciji sa OK Centrum Linz, Emotion Film Ljubljana a uz pomoć Švicarskog ureda za saradnju u BiH Ambasade Švicarske, Fondacije Otvoreno društvo BiH, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Erste Bank.

Film "Šta ja znam" sniman je u Fojnici, na autentičnoj lokaciji, a sve uloge u filmu tumače djeca između devet i četrnaest godina, kojima je to prvo pojavljivanje na filmu. Pored reditelja Šejle Kamerić i Timura Makarevića, ekipu filma sačinjavali su direktor fotografije Vladimir Trivić, scenograf i kostimograf Sanja Džeba, kompozitor Dušan Vranić, snimatelj i dizajner tona Igor Čamo, frizer Elvir Bajrić i šminkerica Lamija Hadžihasanović. Producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Jovan Marjanović.

Uloge po redu pojavljivanja: Dilka Buljina, Nermina Buljina, Aldijana Suljić, Emir Lilić, Tarik Lagumdžija, Nermin Zvizdić, Ana Luna Vranić.