Film/TV
94

Kratki film Elme Tataragić "Sjećam se" na festivalima širom Evrope

Klix.ba
"Sjećam se", kratki igrani film rediteljice i scenaristice Elme Tataragić, koji je nacionalnu premijeru imao u okviru ovogodišnjeg BH. Film programa na Sarajevo Film Festivalu, pozvan je na niz festivala širom Evrope.

Film Elme Tataragić, rađen u produkciji SCCA/Pro.ba, uvršten je u selekcije sljedećih festivala: Eastern Neighbours (Holandija), Zagreb Film Festival (Hrvatska), SWIKOS festival kratkog filma Basel (Švicarska), Festival autorskog filma Beograd (Srbija).

Film "Sjećam se" na eksperimentalan način govori o sjećanju i ima autobiografske elemente i odvija se u porodičnoj kući rediteljice. Fotografiju potpisuje Dušan Joksimović, kostimografiju Sanja Džeba, dizajn zvuka Igor Čamo, montažu Režinald Šimek, a u glavnoj ulozi je Alena Džebo. Producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo.

Inače, ovo je prvi profesionalni kratki film scenaristice (film SNIJEG) Elme Tataragić u ulozi rediteljice na osnovu čijeg scenarija se završava i igrani film "Dan koji nije imao ime" Teone Mitevske, a iduće godine će se po njenim scenarijima snimati čak dva igrana filma u inostranstvu.

Film "Sjećam se" u četvrtak 17.11. će imati premijeru u Zagrebu u okviru Takmičarskog programa Zagreb Film Festivala, a odmah u subotu 19.11. u Baselu.