Film/TV
0

"Kralj" skinut sa trona

Klix.ba
Romantična komedija "Along Came Polly," u kojoj glavnu ulogu ima Jennifer Aniston, napokon je okončala vladavinu "Povratka kralja" u američkim kinima koja je trajala nekoliko sedmica.

Nakon što je čak četiri sedmice proveo na vrhu poretka najgledanijih filmova u američkim kinima, "Gospodar prstenova: Povratak kralja" protekli je vikend završio tek na četvrtom mjestu sjevernoameričkog box officea.

Ali autori i producenti tog filma naravno nemaju razloga za nezadovoljstvo jer je posljednji dio trilogije prošlog vikenda zaradio cijelih 10,2 miliona dolara. Ovime je njegova ukupna zarada u SAD-u došla do iznosa od 326,8 miliona dolara.

Širom svijeta film je dosad uspio zaraditi nevjerovatnih 771,5 miliona dolara, te sigurnim koracima nastavlja do očekivane zarade od cijele milijarde dolara.

Na prvo mjesto američkog box officea umjesto filma "Povratak kralja" stigla je romantična komedija "Along Came Polly" koja je u svom premijernom vikendu zaradila 27,6 miliona dolara.

Glavne uloge u komediji o činovniku koji se zaljubljuje u slobodoumnu konobaricu odigrali su Ben Stiller i Jennifer Aniston. Ali usprkos činjenici da se film veoma svidio publici on ipak nije dobio pretjerano dobre kritike.

Na drugo mjesto box officea stigao je film Tima Burtona "Big Fish" sa zaradom od 10.4 miliona, a slijedi ga akcijski film "Torque" koji je zaradio 10.3 miliona dolara. Na petom je mjestu komedija "Cheaper by the Dozen", sa Steveom Martinom u glavnoj ulozi, koja je zaradila 8.7 miliona.

Najgledaniji filmovi u američkim kinima:

  1. "Along Came Polly" - 27.6 miliona dolara
  2. "Big Fish" - 10.4
  3. "Torque" - 10.3
  4. "Gospodar prstenova: Povratak kralja" -10.2
  5. "Cheaper by the Dozen" - 8.7
  6. "Cold Mountain" - 7.0
  7. "Something's Gotta Give" - 6.0
  8. "My Baby's Daddy" - 3.6
  9. "Posljednji samuraj" - 3.12
  1. "Calendar Girls" - 3.10