Film/TV
0

"Kralj Artur" u kinu Obala Meeting Point

Sarajevo-X
Od srijede, 6. oktobra, kino Obala Meeting Point predstavlja istorijski, akcijsko – avanturistički film “Kralj Artur” (King Arthur) u dva termina, od 18.45 i 21.00 sati.

Pod vodstvom slavnog producenta Jerrya Bruckheimera (Pirates of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl; Black Hawk Down), redatelja Antoinea Fuque (Training Day) i scenarista Davida Franzonia (Gladiator) stiže ova spektakularna priča o želji jednog čovjeka da postane kralj, Touchstone Pictures'/Jerry Bruckheimer Films'-ov "King Arthur".

Istoričari su vjekovima smatrali da je kralj Arthur samo mit, no legenda je nastala po uzoru na pravog junaka koji je nekad davno zaista postojao. Kao buntovni vođa, Arthur (Clive Owen) je silno priželjkivao napustiti Britaniju i vratiti se u Rim, no prije toga je morao nešto važno učiniti. Naime, zajedno sa vitezovima okruglog stola Lancelota – Galahadom, Borsom, Tristanom i Gawainom, zaključio je da će Britaniji biti potreban neko ko će voditi kraljevstvo, i to ne samo u borbi protiv prijetećih Sasa, nego i na putu ka prosperitetu, novom i boljem dobu.

Uz pratnju Merlina, nekadašnjeg neprijatelja, i predivne Guinevere (Keira Knightley), Arthur mora pronaći dovoljno snage i hrabrosti kako bi promijenio historiju i osigurao svijetlu budućnost britanskog naroda.

Uzbudljiva avantura, vrhunska akcija i čar historije spojeni su u jedinstvenoj priči koja će vas zaintrigirati svakim detaljem, nevjerovatnim borbama i još dojmljivijim borcima.

Uloge: Clive Owen, Keira Knightley, Stellan Skarsgard, Stephen Dillane, Ray Winstone, Hugh Dancey, Til Schweiger, Ioan Gruffudd Reditelj: Antoine Fuqua Scenario: David Franzoni and John Lee Hancock Žanr: Akcijski – avanturistički film

Producent: Jerry Bruckheimer Izvršni producenti: Mike Stenson, Chad Oman, Ned Dowd