{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Kralj Artur" u kinu Obala Meeting Point

S
Sarajevo-X
5.10.2004. u 21:07
0
0
"Kralj Artur" u kinu Obala Meeting Point
0
"Kralj Artur" u kinu Obala Meeting Point
Od srijede, 6. oktobra, kino Obala Meeting Point predstavlja istorijski, akcijsko – avanturistički film “Kralj Artur” (King Arthur) u dva termina, od 18.45 i 21.00 sati.
Pod vodstvom slavnog producenta Jerrya Bruckheimera (Pirates of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl; Black Hawk Down), redatelja Antoinea Fuque (Training Day) i scenarista Davida Franzonia (Gladiator) stiže ova spektakularna priča o želji jednog čovjeka da postane kralj, Touchstone Pictures'/Jerry Bruckheimer Films'-ov "King Arthur".

Istoričari su vjekovima smatrali da je kralj Arthur samo mit, no legenda je nastala po uzoru na pravog junaka koji je nekad davno zaista postojao. Kao buntovni vođa, Arthur (Clive Owen) je silno priželjkivao napustiti Britaniju i vratiti se u Rim, no prije toga je morao nešto važno učiniti. Naime, zajedno sa vitezovima okruglog stola Lancelota – Galahadom, Borsom, Tristanom i Gawainom, zaključio je da će Britaniji biti potreban neko ko će voditi kraljevstvo, i to ne samo u borbi protiv prijetećih Sasa, nego i na putu ka prosperitetu, novom i boljem dobu.

Uz pratnju Merlina, nekadašnjeg neprijatelja, i predivne Guinevere (Keira Knightley), Arthur mora pronaći dovoljno snage i hrabrosti kako bi promijenio historiju i osigurao svijetlu budućnost britanskog naroda.

Uzbudljiva avantura, vrhunska akcija i čar historije spojeni su u jedinstvenoj priči koja će vas zaintrigirati svakim detaljem, nevjerovatnim borbama i još dojmljivijim borcima.

Uloge: Clive Owen, Keira Knightley, Stellan Skarsgard, Stephen Dillane, Ray Winstone, Hugh Dancey, Til Schweiger, Ioan Gruffudd
Reditelj: Antoine Fuqua
Scenario: David Franzoni and John Lee Hancock
Žanr: Akcijski – avanturistički film
Producent: Jerry Bruckheimer
Izvršni producenti: Mike Stenson, Chad Oman, Ned Dowd

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: