Scenarij se piše sam
7

Koronavirus se uvukao u zaplete TV serija, a izuzetak nije ni "Uvod u anatomiju"

E. Sk.
Foto: ABC
Foto: ABC
U trenutku kad su mnogi iritirani nošenjem maski i nesvjesni izazova s kojima su suočene bolnice, zadnja sezona "Uvoda u anatomiju" pruža uvid publici u to koliko je zapravo teško zdravstvenim radnicima.

Kazala je ovo jedna od glavnih glumica Ellen Pompeo koja u seriji glumi heroinu Meredith Grey.

Od medicinske serije "Uvod u anatomiju" do romantične porodične serije "To smo mi" koronavirus se uvukao u zaplete mnogih TV sapunica u 2020. i tek je nekoliko serija izbjeglo spomenuti virus koji je toliko utjecao na živote svih.

U prvim scenama zadnje sezone bolničke drame "Uvod u anatomiju" Meredith Grey uživa u trenutku samoće na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu opremljena punom zaštitnom opremom.

"Mislim da imamo obavezu pokazati kroz šta zdravstveni radnici prolaze. Čak i kad se ne bavimo pacijentima zaraženim koronavirusom, činjenica je da je virus značajno promijenio protokole i postupke u bolnici", kaže zvijezda serije Ellen Pompeo.

Druge medicinske serije poput ABC-ijeve "Dobri doktor" također su se bavile virusom, a "Novi Amsterdam" i "Specijalizant" to se spremaju učiniti u 2021.

ABC-ijeva serija "The Conners" bavi se pandemijom kroz prizmu finansijskih nevolja glavnih junaka te suprostavljenih tabora u američkom društvu zbog primjene epidemioloških mjera.