|

Konkurs za filmske stvaraoce iz jugoistočne Evrope

Konkurs za filmske stvaraoce iz jugoistočne Evrope
0
F
FENA
24.1.2013. u 15:27
0
komentara
0

dijeljenja
Konkurs za filmske stvaraoce iz jugoistočne Evrope
Otvoren je novi konkurs za filmske stvaraoce iz jugoistočne Evrope za učešće u CineLink radionicama za razvoj projekata i koprodukcijskom marketu CineLink. Rok za prijavu projekata je 15. mart, saopćeno je iz Sarajevo film festivala.
Najnoviji realizovani projekti s ranijih izdanja CineLinka već su prisutni na međunarodnim festivalima. Godina je počela uvrštavanjem filma Srđana Golubovića "Krugovi" u selekciju World Cinema Dramatic Competition Sundance Film Festivala, kao i u program Forum ovogodišnjeg Berlinalea.

Film Alexandre Gulee "Matei Child Miner" uvršten je u selekciju Bright Future Rotterdam Film Festivala, "Odbrana i zaštita" Bobe Jelčića će biti premijerno prikazan u okviru Foruma Berlinalea, a "Harmony Lessons" Emira Baigazina je u utrci za Zlatnog medvjeda.

CineLink je osovina industrijskog odjela Sarajevo film festivala je platforma za razvoj i finansiranje pažljivo odabranih projekata iz jugoistočne Evrope predodređenih za evropsku koprodukciju.

U okviru selekcija CineLink, CineLink Plus i Work in Progress, ova platforma podržava projekte u svim fazama razvoja, kao i projekte u produkciji i postprodukciji, navodi se u saopćenju iz CineLinka.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.