AJB DOC @ Konjic
10

Konjičko kulturno ljeto: U ponedjeljak prikazivanje filma "Pitaj slobodno"

L. K.
U Kino sali Narodnog univerziteta u ponedjeljak, 27. jula 2020. godine u 21 satI, na repertoaru je film "Pitaj slobodno“, Roberta Tomića Zubera.

U sklopu manifestacije Konjičko kulturno ljeto 2020 Narodni univerzitet Konjic u saradnji sa Al Jazeera Balkans i festivalom dokumentarnog filma AJB DOC, s ponosom predstavlja program AJB DOC@Konjic.

Je li vakcinacija tabu tema, dogma o kojoj nije dozvoljeno postavljati pitanja? Šta se događa onima koji se odluče postaviti pitanja? Jesu li oni jednostavno luđaci koji ugrožavaju društvo, a posebno djecu, svojom teorijom zavjere?

Da li čak i odluka da se snimi dokumentarac o hrvatskom naučniku koji širom Balkana dovodi u pitanje dogmu o vakcinaciji, predstavlja opasnost za globalno društvo? Ili postoji mogućnost da se izgradi most između onih koji tvrde da vakcinacija nema alternativu i onih koji joj se ne protive, ali žele znati jesu li vakcine koje smo primili sigurne?

Scenarij filma potpisuju Tomislav Pulić i Robert Tomić Zuber, kamermani su Nevio Smajić i Mario Borščak, za montažu je zaslužan Nevio Smajić, a za produkciju TOROlab.