Stiže 12. januara
4

Komedija "The Polka King" donosi istinitu priču o prevarantu iz Poljske

Klix.ba
Novi Netflixov film "The Polka King" je izvanredna humoristična priča o poljskom migrantu Janu Lewanu koji je šokirao javnost svojim prevarantskim planom da se obogati.

Scenarij i režiju za film o legendarnom Poljaku zajedno su uradili Maya Forbes i Wallace Wolodarsky, a po dokumentarcu Johna Mikulaka i Joshue Browna iz 2009. pod nazivom "The Man Who Would Be Polka King".

Lewan je Poljak koji je došao u Kanadu 1972., nastupajući s poljskom muzičkom grupom, a zatim se preselio u SAD 1981. godine. Radio je preko dana u hotelu, a uveče je svirao u malim poljskim klubovima i crkvama, a sve u cilju da zajedno sa svojim orkestrom uspije i svira na poznatim mjestima.

S porastom slave, on je počeo putovati i u Poljsku odakle je donosio suvenire u Ameriku te ih preprodavao po tržišnoj cijeni praveći veliki profit.

Međutim, događaji su izmakli kontroli kada je njegova supruga željela postati nova lokalna kraljica ljepote, pa je Lewan podmitio sudije kako bi joj osigurao pobjedu. Zbog manipulacije glasovima i drugih prevara pred Lewanom će biti teška borba.

Pored Jacka, u film u glume i Jenny Slate, Vanessa bayer, Jaqson Schwartzman, J.B. Smoove, Jacki Weaver, Robert Capron, Willie Garson i mnogi drugi.

Komedija "The Polka King" je premijerno prikazana na Sundance Film Festivalu, a Netflix će film prikazati 12. janura iduće godine.