Vikend na box officeu
0

Komedija o zaštitaru gledanija od horora

Sarajevo-x.com
Kevin James je i dalje kralj sjevernoameričkog box officea. Njegov film "Paul Blart: Mall Cop" završio je na prvom mjestu najgledanijih filmova drugu sedmicu zaredom, zaradivši 21,5 miliona dolara.

Uz novozarađeni iznos, ova komedija, za čije stvaranje je utrošeno tek 26 miliona dolara, zaradila je ukupno 64,8 miliona i učinila Paula Blarta favoritom gledalaca u kino dvoranama i ovog vikenda. James, našoj javnosti poznat po ulozi u sitcomu "Kralj Queensa" sarađivao je na pisanju scenariju i u produciranju "Mall Copa".

Prema podacima produkcijskog studija Columbia Pictures, akcijski film "Underworld: Rise of the Lycans", koji govori o porijeklu stoljećima starog sukoba između aristokratskih vampira i njihovih nekadašnjih robova, vukodlaka, našao se na drugoj poziciji sa 20,7 miliona.

U prvih pet našla se i drama "Gran Torino" holivudskog veterana Clinta Eastwooda o nezadovoljnom veteranu korejskog rata koji se upušta u misiju reformisanja mladog, buntovnog susjeda tinejdžera koji mu je pokušao oteti njegov voljeni auto Gran Torino iz 1972. godine. Film je zaradio skoro 16 miliona dolara.

Na četvrtom mjestu, prema broju prodatih ulaznica, je "Hotel for Dogs" sa 12,4 miliona, a peti "Slumdog Millionaire" reditelja Dannyja Boylea, film o indijskom djetetu ulice Jamalu Maliku koji se opasno približi konačnom pitanju u indijskom izdanju kviza "Ko želi biti milioner", ali onda biva osumljičen za varanje.

Kompletna lista najgledanijih filmova prethodnog vikenda izgleda ovako:

  1. "Paul Blart: Mall Cop" - 21,5 miliona,
  1. "Underworld: Rise of the Lycans" - 20,7 miliona,

  2. "Gran Torino" - 16 miliona,

  3. "Hotel for Dogs" - 12,4 miliona,

  1. "Slumdog Millionaire" - 10,6 miliona,

  2. "My Bloody Valentine" - 10 miliona,

  3. "Inkheart" - 7,7 miliona,

  4. "Bride Wars" - 7 miliona,

  5. "The Curious Case of Benjamin Button" - 6 miliona,

  1. "Notorious" - 5,7 miliona američkih dolara.