Film/TV
0

Komedija "Marigold Hotel“ u multiplexu Ekran Zenica

Klix.ba
Za ljubitelje vrhunskih filmskih ostvarenja, multiplex Ekran od 19. jula na program donosi sjajnu komediju "Marigold Hotel" (The Best Exotic Marigold hotel), koja nam dolazi od režisera Oscarima nagrađenog klasika "Zaljubljeni Shakespeare".

Repertoar multiplexa Ekran od 19. jula predvodi romantična komedija o grupi britanskih penzionera, koji odlučuju potražiti bolje mjesto za svoje nove dane u Indiji "Marigold Hotel".

Privučeni reklamom o obnovi jednog starog, napuštenog hotela, oni odlaze tamo u nadi da će naći prijatnije mjesto za život. Suočeni s novim okruženjem, mnogo manje raskošnim od očekivanog, proživljavajući nova iskustva, shvataju da život i ljubav mogu dobiti novu dimenziju tek kada se oslobodimo prošlosti.

Best Exotic Marigold Hotel se nalazi usred Radžastana, jedne od najromantičnijih indijskih država. Radžastan je kaleidoskop hramova, starih kraljevstava i živopisnih sarija sa jedne strane te vrtoglavo brzih modernih gradova s druge strane.

To okruženje je onoliko strastveno i egzotično koliko jedan prosječan britanski građanin može da zamisli, ali i podjednako nerazumljivo. Susret s Indijom neminovno izaziva trenutni kulturni šok za junake ovog filma. U Indiji postoji izreka – Sve će biti dobro na kraju, ako nije dobro, onda nije kraj, što je ujedno i premisa ovog filma. Termini projekcija svaki dan od 19:00 i 21:15 sati.