Od 27. januara u Cinema Cityju
0

VIDEO / Komedija Dilema i akcijski triler Grad lopova

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City u špicu filmske sezone u glavnom gradu BiH za vrijeme zimskog raspusta na repertoar nastavlja donositi najbolje naslove iz nove holivudske i evropske produkcije te priprema početak pretprodaje ulaznica za jedan od najboljih filmskih naslova 2010. godine.

Tako će u novoj filmskoj sedmici od 27. januara program predvoditi trenutno najgledanija komedija "Dilema". Novi rediteljski uradak Oskarom nagrađenog reditelja klasika "Blistavi um" i blockbustera "Da Vinčijev kod" Rona Howarda u naslovnim ulogama predstavlja urnebesni komičarski duo koga čine junak blockbustera "Lovci na djeveruše" i "Razlaz" Vince Vaughn te beskrajno simpatični Kevin James, glavni protagonist TV Serije "Kralj Kvinsa" te popularnih komedija "Hitch" i "Starci".

Pored neponovljivog dvojca u naslovnim ženskim ulogama filma koji je u prvih 10 dana prikazivanja na američkim kino blagajnama inkasirao gotovo 40 miliona dolara pojavljuju se sjajne glumice Winona Ryder i Jennifer Connelly. U filmu Vaughn i James igraju najbolje prijatelje Ronija i Nika koji se kao partneri u firmi za dizajn motora takmiče za dobijanje projekta iz snova koji bi lansirao njihovu kompaniju. Uz Ronijevu djevojku, Bet i Nikovu ženu, Ženevu, pored sebe, njih dvojica su nepobjedivi. Ali, Ronijev svijet će se okrenuti naglavačke kad slučajno vidi Ženevu u zagrljaju s drugim muškarcem i odluči da sebi postavi zadatak da dođe do odgovora...

Program multiplexa Cinema City od 27. januara dodatno će obogatiti dugo očekivani akcioni triler "Grad lopova" (The Town). Novi samostalni projekat Oskarom nagrađenog glumca, scenariste producenta i reditelja Bena Afflecka svoj pobjednički put započeo je na prošlogodišnjem izdanju Toronto Film Festivala nakon kojeg je nošem hvalospjevima kritike i publike krajem prošle i početkom ove godine samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od gotovo 100 miliona dolara. Pored nikad boljeg Afflecka u filmu gledamo fantastičnu glumačku ekipu koju čine junak klasika "Narednik James" Jeremy Renner, prelijepa zvijezda hita "Vicky Cristina Barselona" Rebecca Hall, glavni junak planetarno popularne TV Serije "Momci s Madisona" John Hamm i Oskarom nagrađeni veteran Chris Cooper.

Radnja filma dešava se u bostonskoj četvrti Charlestown, koja pokriva samo jednu kvadratnu milju, a dala je više pljačkaša banaka i blindiranih vozila nego bilo koje mjesto u Sjedinjenim Državama. Jedan od njih je Doug MacRay, no on nije poput ostalih lopova, a život mu se mjenja na posljednjem poslu, kada nakratko uzima taoca - Claire Keesey, voditeljicu poslovnice jedne banke...

Cinema City nastavlja s dešavanjima u okviru novopokrenutog programa Art House od 27. januara otvaranjem sjajne češke komedije "Povratne boce" (Vratne Lahve). Film bratskog rediteljsko-scenarističkog dvojca Jana i Zdeneka Sveraka od kojeg ovaj drugi nosi i naslovnu ulogu osvajač je nagrada publike na prestižnim filmskim festivalima u Karlovim Varyma i Cottbusu, a sigurno će zadovoljiti i ovdašnje ljubitelje vrhunskog umjetničkog filma.

Stariji brat Sverak u filmu igra Josefa, srednjovječnog čovjeka koji napušta posao nastavnika i zapošljava se u lokalnom supermarketu na šalteru za povratnu ambalažu. Oženjen je, ali i on i žena umorni su jedno od drugoga. Oboje varaju, iako nije sve tako crno-bijelo kao što se na prvi pogled može činiti. "Povratne boce" su komedija tužno-gorkog okusa u kojoj svi traže ljubav, romansu i razumijevanje, ali često na pogrešnim mjestima... Napominjemo da je za projekcije programa Cinema City Art House jedinstvena cijena ulaznice od 4 KM.

Od 27. januara na blagajnama multiplexa Cinema city kreće pretprodaja ulaznica za jedan od najboljih filmova 2010. godine, historijsku dramu mladog britanskog autora Toma Hoopera "Kraljev govor" (King's Speech). Film koji govori o tome kako je Kralj George VI odnio pobjedu nad problemom mucanja i uspješno vodio Veliku Britaniju za vrijeme II Svijetskog rata donio je sjajnom Colinu Firthu Zlatni Globus za najbolju mušku ulogu, a upravo je objavljeno da predvodi konkurenciju na ovogodišnjoj dodjeli Oscara sa čak 12 nominacija, uključujući sve glavne kategorije.

U filmu se pored Firtha pojavljuje svezvijezdana britanska glumačka ekipa koju zaokružuju dobitnik Oskara Geoffrey Rush, Helena Bohnam Carter te Derek Jacobi. Cinema City u saradnji sa Britanskom ambasadom u Sarajevu za 1. februara priprema i gala bh. premijeru filma na kojoj će posebna pažnja biti skrenuta na podizanje svijesti o problemu mucanja u BiH. "Kraljev govor" sa redovnim prikazivanjem u multiplexu Cinema City kreće 3. februara.

Sve informacije oko pretprodaje ulaznica za film „Kraljev Govor“, velike promotivne akcije Zimske čarolije, 3D projekcija, bluetooth oglašavanja, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.